Παρά το γεγονός ότι η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) δεν συστήνει γενικά τον εμβολιασμό των παιδιών και των νέων από 12 ετών, ο πολιτικός σε θέματα Υγείας των σοσιαλδημοκρατών (SPD), Karl Lauterbach, ζήτησε από τους ειδικούς, να επανεξετάσουν την περιορισμένου χαρακτήρα σύστασή τους.

Ο Lauterbach τόνισε ότι ήδη πολλά παιδιά με Covid μπαίνουν στα νοσοκομεία. Η Stiko θέτει ως επιχείρημα ότι η Covid 19 είναι ακίνδυνη για τα παιδιά. Σε ότι αφορά την μετάλλαξη Δέλτα όμως αυτό δεν ισχύει, σύμφωνα με τον πολιτικό του SPD.

H Stiko συστήνει ως τώρα εμβολιασμό σε 12χρόνους και 17χρονους μόνο στην περίπτωση που νοσούν από παχυσαρκία, διαβήτη και χρόνια πνευμονική νόσο. Η Επιτροπή θεμελίωσε την σύστασή της πριν από τρεις εβδομάδες, θεωρώντας ότι ο κίνδυνος γενικά μιας βαριάς νόσησης με Covid – 19 για αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι μικρός.

Παράλληλα με την συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών ο Lauterbach πρότεινε να γίνουν περισσότερα προκειμένου να πειστούν οι σκεπτικιστές των εμβολίων. Στο Ισραήλ, είπε η επταήμερη επίπτωση αυξάνεται και πάλι παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, τονίζοντας παράλληλα ότι η κανονικότητα θα προκύψει μόνο μετά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμών.

"Είμαι πεπεισμένος ότι ένα ποσοστό εμβολιασμού περισσότερο από 80% είναι πλέον αναγκαίο", τόνισε ο  Lauterbach.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση βελτίωσε άμεσα την κίνηση των χεριών μετά από εγκεφαλικό [μελέτη]
Νέο Κέντρο Κβαντικής Επιστήμης & Τεχνολογιών ιδρύεται στο ΙΤΕ
Γιαγιά γέννησε το εγγόνι της στο Ηράκλειο