Τη χορήγηση προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ σε νέους 18 έως 25 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η χώρα μας φαίνεται να κερδίζει την μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή. Όπως είπε, οι εμβολιασμοί απλώνονται, η οικονομική και κοινωνική ζωή επανέρχονται στην κανονικότητα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως ξεκινά η χορήγηση voucher ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους ηλικίας 18 έως 24 ετών. Θα καλύπτει ταξίδια ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν εντός του 2021.

Η κάρτα θα ενεργοποιείται μέσω του ΑΜΚΑ και θα αξιοποιείται μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

Ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος είπε πως στην Ελλάδα εμβολιάζονται 100.000 πολίτες κάθε μέρα και ότι περίπου το 48% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τέλος Ιουλίου.

Ανακοίνωσε τρεις άξονες πολιτικής για επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος. Περιλαμβάνουν εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης, μέτρα ενθάρρυνσης/αποθάρρυνσης υπέρ του εμβολιασμού και πρόβλεψη υποχρεωτικότητας σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, σε επόμενη φάση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση βελτίωσε άμεσα την κίνηση των χεριών μετά από εγκεφαλικό [μελέτη]
Νέο Κέντρο Κβαντικής Επιστήμης & Τεχνολογιών ιδρύεται στο ΙΤΕ
Γιαγιά γέννησε το εγγόνι της στο Ηράκλειο