Στην Ταϊλάνδη, χάθηκαν  550.000 θέσεις εργασίας στον τουριστικό κλάδο το β’ τρίμηνο, καθώς η οικονομία που βασίζεται στον τουρισμό παλεύει με τρίτο κύμα λοιμώξεων από τον κορωνοιό.

Στη χώρα, η πιο σοβαρή έξαρση έως τώρα ξεκίνησε τον Απρίλιο και χτύπησε άσχημα την κατανάλωση και τα ταξίδια εν μέσω έλλειψης ξένων τουριστών.

Σύμφωνα με το Tourism Council of Thailand, η έξαρση οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο του 36% των τουριστικών επιχειρήσεων και στο μόνιμο του 4% με β άση έρευνα που επίσης έδειξε ότι η εμπιστοσύνη στον τουρισμό έπεσε σε χαμηλό ρεκόρ το τρέχον τρίμηνο.

Η πληρότητα των ξενοδοχείων μειώθηκε κατά 10% το δεύτερο τρίμηνο από 20% το πρώτο.

Από την έναρξη της πανδημίας, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι στον τουρισμό έχασαν τη δουλειά τους, περιλαμβανομένων 400.000 το α’ τρίμηνο του 2021, δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου, Chamnan Srisawat.

Η τουριστική βιομηχανία ελπίζει, το άνοιγμα στους εμβολιασμένους επισκέπτες του νησιού Πουκέτ από την Πέμπτη να φέρει ορισμένους ξένους τουρίστες φέτος στη χώρα.

Οι αφίξεις φέτος αναμένεται να αποτελέσουν κλάσμα των σχεδόν 40 εκατομμυρίων ξένων επισκεπτών το 2019, πριν την πανδημία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αμφίδρομη η σχέση πτώσεων και άνοιας στους ηλικιωμένους [μελέτη]
Ενημερωτική δράση για την υπογονιμότητα στην Αστυπάλαια
Η CSL Behring παρουσιάζει την εκστρατεία ''Οδύσσεια'' και ρίχνει φως στο κληρονομικό αγγειοοίδημα