Την έναρξη προγράμματος εμβολιασμών σε χωριά και απομακρυσμένες περιοχές από κινητές μονάδες, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια διήμερης περιοδείας του Βασίλη Κικίλια στην Κρήτη, στην οποία τον συνοδεύει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Κικίλιας προήδρευσε σε σύσκεψη στο Ηράκλειο με θέμα την εντατικοποίηση της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19 στην Κρήτη και με τη συμμετοχή των βουλευτών Ηρακλείου, του Περιφερειάρχη Κρήτης, των Δημάρχων του Νομού, των Διοικήσεων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και των Νοσοκομείων, των Προέδρων του Ιατρικού, του Φαρμακευτικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και θεσμικών φορέων του Νομού Ηρακλείου.

Ανακοίνωσε ότι, κατ’ εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινούν από τις 6 Ιουλίου στην Κρήτη και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ελλάδα, εμβολιασμοί από Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας σε χωριά, Κοινότητες, Δήμους και απομακρυσμένες περιοχές, κατόπιν λίστας που θα προσκομίζουν οι τοπικές αρχές.

Ο υπουργός Υγείας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επισκέφθηκαν και το Κέντρο Υγείας Ηρακλείου που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο. Επόμενος σταθμός της περιοδείας είναι το απόγευμα ο Άγιος Νικόλαος, ενώ αύριο, Πέμπτη 1 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες συσκέψεις σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Διευκρινίσεις

Από το υπουργείο Υγείας διευκρινίστηκε ότι στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται από την Επιχείρηση "Ελευθερία" σχέδιο εμβολιασμού σε πλαζ.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές από Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, ξεκινάει από την Κρήτη στις 6 Ιουλίου. 

Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός είναι ξεχωριστό πρόγραμμα, ψηφίστηκε χθες ο σχετικός νόμος και τις προσεχείς ημέρες θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες ιατροί να δηλώσουν συμμετοχή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αμφίδρομη η σχέση πτώσεων και άνοιας στους ηλικιωμένους [μελέτη]
Γεωργιάδης: Γιατί αναπτύσσονται τόσα ράντζα κατά την εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν"
Ενημερωτική δράση για την υπογονιμότητα στην Αστυπάλαια