Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel και ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn (και οι δύο ανήκουν στο CDU) επεσήμαναν χθες την ανάγκη αλλά και την μεγάλη σημασία των εμβολιασμών ενόψει της ταχέως εξαπλωθείσας επιθετικής μετάλλαξης Δέλτα.

Το ποσοστό εμβολιασμών πρέπει να φτάσει το 80%, δήλωσε χθες η Μέρκελ στις τελευταίες τακτικές διαβουλεύσεις της ηγεσίας του CDU λίγο πριν τις θερινές διακοπές στο Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες από τους συμμετέχοντες στις διαβουλεύσεις.

Ειδικά τα ανεμβολίαστα παιδιά θα είναι πιο ευάλωτα το φθινόπωρο. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η νοσηλεία για περιστατικά της μετάλλαξης Δέλτα δεν είναι τόσο υψηλή σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch(RKI)και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας(BMG), μέχρι χθες το 56,5% του γερμανικού πληθυσμού είχε κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολιασμού, και 38,9% είχαν εμβολιαστεί πλήρως. Όταν η  εμβολιαστική κάλυψη ολοκληρωθεί, οι εμβολιασμένοι θα έχουν υψηλό επίπεδο προστασίας από τη νοσοκομειακή περίθαλψη σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία, ακόμη και απέναντι στην μετάλλαξη Δέλτα. 

Ο Spahn ανέφερε πάντως ότι σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στο προεδρείο, ενώ τα πράγματα πάνε καλά με τους εμβολιασμούς, ο ρυθμός τους μειώνεται. 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών