Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη εμβολιασμών και εστίασε στο ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί  η επιθετική μετάλλαξη Δέλτα, η οποία ήδη είχε κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα, είναι να επιταχυνθούν οι εμβολισμοί, τονίζοντας ότι όσοι νοσηλεύτηκαν ή έχασαν τη ζωή τους ήταν κατά 99% ανεμβολίαστοι.

"Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι τις τελευταίες επτά μέρες είδαμε μία σημαντική επιτάχυνση ως προς την προθυμία των συμπολιτών μας να κλείσουν ραντεβού" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη τάση θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.

Παράλληλα επανέλαβε την έκκλησή του όσοι πολίτες "δεν το έχουν κάνει ακόμα, να σπεύσουν να εμβολιαστούν" τονίζοντας ότι "τα εμβόλια δουλεύουν, είναι αποτελεσματικά, σας προστατεύουν, μας προστατεύουν όλους".

Το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου θα προσφέρει από αύριο τις υπηρεσίες του σε πάνω από 90.000 πολίτες της πόλης αλλά και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, τέλος, ότι το εν λόγω κέντρο δεν είναι απλά άρτια εξοπλισμένο ως προς τον τεχνολογικό του εξοπλισμό, αλλά είναι και πλήρως στελεχωμένο, προσφέροντας υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών