Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Spiegel, που επικαλείται σχετικές έρευνες, και παρά το γεγονός ότι αυτές τις μέρες, έχουν παραδοθεί στη Γερμανία περισσότερο εμβόλια όσο ποτέ άλλοτε, τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα μένουν πίσω και υστερούν σε ό,τι αφορά την όλη εμβολιαστική διαδικασία, όπως δείχνει μια νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το περιοδικό, παρά την πρόσφατη πρόοδο αναφορικά με τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να περιμένουν ένα ραντεβού.

Ειδικότερα, οι χαμηλόμισθοι υστερούν σε αυτή την περίπτωση σημαντικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (WSI), το οποίο ανήκει στο Ίδρυμα Ίδρυμα Hans Böckler που διάκειται ευνοϊκά στα συνδικάτα.

Σύμφωνα με την έρευνα, τον Ιούνιο του 2021, μόνο το 49% των ερωτηθέντων που βρίσκονται στο χαμηλότερο πέμπτο της κατανομής των μισθών δήλωσαν ότι είχαν ήδη κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου.

Συγκριτικά, το 71% των υψηλόμισθων ανέφεραν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον τη μία δόση εμβολιασμού. Στην έρευνα του πόρταλ Lohnspiegel.de συμμετείχαν συνολικά 4.500 εργαζόμενοι.  

"Δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα εμβόλια τους καλοκαιρινούς μήνες, όλα τα πληθυσμιακά στρώματα  πρέπει τώρα να έχουν πρόσβαση χαμηλού ορίου στον εμβολιασμό", δήλωσε η Aline Zucco, ειδικός σε θέματα διανομής στο WSI. Σημαντικό στοιχείο σε αυτό είναι η προσφορά εμβολίου στο χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, μεταξύ των ανεμβολίαστων χαμηλόμισθων, υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που χαρακτηρίστηκαν ως ηρωίδες και ήρωες της κρίσης του κορωνοϊού στην αρχή της πανδημίας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στις πωλήσεις.

Από αυτή την ομάδα των απασχολουμένων, μόνο οι μισοί από τους ερωτηθέντες (52%) δήλωσαν ότι είχαν ήδη εμβολιαστεί τουλάχιστον μία φορά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αντιπαράθεση Δούκα - Γεωργιάδη για την κατάσταση στα νοσοκομεία
Συναισθηματική υγεία: Τι είναι και πώς θα τη βελτιώσουμε
Οπισθοπεριτοναїκοί όγκοι: Ποια είναι η θεραπεία εκλογής