To Γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch κατέγραψε από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τις 7 Ιουνίου 2021 συνολικά 529.027 επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα SARS-CoV-2 παιδιών και εφήβων ηλικίας μέχρι και 18 ετών.

Από αυτά τα 262.677 δηλώθηκαν με συμπτώματα. Αυτό αναφέρει η γερμανική κυβέρνηση απαντώντας σε σχετική επερώτηση των Πρασίνων στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Στην επερώτησή του το κόμμα των Πρασίνων σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχουν αναλογικά πολλές πληροφορίες για τις επιδράσεις του κορωνοιού στα παιδιά και τους εφήβους.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί ότι η αύξηση των κρουσμάτων στα τέλη του χειμώνα και την άνοιξη του 2021 προκλήθηκε από την εξάπλωση του ιού.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους από τα μέσα Φεβρουαρίου 2021, εν τω μεταξύ, που διακόπηκε μόνο το Πάσχα, ήταν παράλληλη με την αυξανόμενη εμφάνιση της μετάλλαξης Άλφα (B1.1.7).

Η μεταδοτικότητα από την μετάλλαξη αυτή φαίνεται να είναι υψηλότερη σε όλες τις ηλικιακές ομάδες συγκριτικά με προηγούμενα στελέχη, αναφέρει μεταξύ άλλων η απάντηση της κυβέρνησης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αντιπαράθεση Δούκα - Γεωργιάδη για την κατάσταση στα νοσοκομεία
Συναισθηματική υγεία: Τι είναι και πώς θα τη βελτιώσουμε
Οπισθοπεριτοναїκοί όγκοι: Ποια είναι η θεραπεία εκλογής