Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ θα δώριζαν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 σε φτωχές χώρες εάν δεν την χρειάζονταν.

Αυτό προέκυψε από μια νέα έρευνα του Imperial College London σε σχεδόν 3.500 άτομα. Οι ενισχυτικές δόσεις είναι εκείνες που χορηγούνται σε άτομα που έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως υποστηρίζοντας την ανοσία έναντι της νόσου.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 78% δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμο να δωρίσει την ενισχυτική δόση από τη στιγμή που η δοκιμή αντισωμάτων έδειχνε ότι δεν την χρειάζονταν, ενώ ανάλογα σκοπεύει να πράξει και το 69% των πολιτών στις ΗΠΑ .

Η έρευνα, με επικεφαλής το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Καινοτομίας Υγείας του Κολλεγίου (IGHI), ρώτησε τους ανθρώπους αν θα ήταν διατεθειμένοι να κάνουν μια δοκιμή στο δάχτυλο τους, που ονομάζεται  Δοκιμή Πλευρικής Ροής, για να ελέγξουν αν υπάρχουν αντισώματα απέναντι στον Κορωνοϊό.

Η καθηγήτρια Ara Darzi, συν-διευθύντρια του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Καινοτομίας Υγείας, δήλωσε: «Η δοκιμή αντισωμάτων θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στη βελτίωση της παγκόσμιας διανομής εμβολίων διασφαλίζοντας ότι οι δόσεις πηγαίνουν μόνο σε εκείνους που τα χρειάζονται.

Πηγές:
www.imperial.ac.uk/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αντιπαράθεση Δούκα - Γεωργιάδη για την κατάσταση στα νοσοκομεία
Συναισθηματική υγεία: Τι είναι και πώς θα τη βελτιώσουμε
Οπισθοπεριτοναїκοί όγκοι: Ποια είναι η θεραπεία εκλογής