Την αλλαγή των σχεδίων για μεικτούς χώρους επιβεβαίωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, στους κλειστούς χώρους σε εστίαση και διασκέδαση θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προχωρά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε γηροκομεία και νοσοκομεία.

Δυο σκιές εμποδίζουν την οριστική έξοδό μας από τη δοκιμασία της πανδημίας, η μετάλλαξη Δέλτα και το ποσοστό των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας, τόνισε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. 

Αφού οι επιστήμονες λένε ότι είτε θα εμβολιαστούμε είτε θα νοσήσουμε, η λύση είναι μία, σημείωσε. 

Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων, θα δώσει ελευθερία σε πολλούς και προστασία σε όλους, γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα αλλά οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες Ελληνες.

Οπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:

  • Καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Οσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.
  • Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Ειδική πρόνοια για τις ένοπλες δυνάμεις. Οι στρατιωτικοί και φαντάροι θα έχουν τη δυνατότητα αλλά και κίνητρα για να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους.
  • Από την Παρασκευή έως τέλη Αυγούστου όλοι οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης, σινεμά και θέατρα θα λειτουργούν αποκλειστικά με εμβολιασμένους.
     

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συναισθηματική υγεία: Τι είναι και πώς θα τη βελτιώσουμε
Οπισθοπεριτοναїκοί όγκοι: Ποια είναι η θεραπεία εκλογής
16o Greece Race for the Cure