Τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι δεν θα πετύχουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας σε ποσοστό 85% εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι», δήλωσε ότι το 4ο κύμα της πανδημίας έχει ήδη ξεκινήσει, προσθέτοντας ότι από βδομάδα σε βδομάδα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων της τάξεως του 50%.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη «Δέλτα», ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι από τους εμβολιασμένους, ένα ποσοστό 88% έχει άμυνα που θα του εξασφαλίσει να μη νοσήσει, ένα 12% θα νοσήσει και σε ελάχιστες εξαιρέσεις θα νοσήσουν βαρύτερα από το αναμενόμενο.

«Οι προβλέψεις για τους αριθμούς που ακούμε δεν ήταν για αυτή τη χρονική στιγμή, ήταν για αργότερα. Δεν περιμέναμε να δούμε τις 3.000 κρούσματα στις 13 Ιουλίου, αλλά τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Ο χρόνος των 15 ημερών που μεσολαβούσαν για να δούμε τους αριθμούς των κρουσμάτων έχει συντομευθεί, διότι ο ιός μεταδίδεται ταχύτερα και γι’ αυτό βλέπουμε και αυτούς τους αριθμούς νωρίτερα», σημείωσε. 

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους καταγράφεται εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κανένα περιοριστικό μέτρο. Έχουμε ελάχιστα και αυτά δεν τηρούνται. Έχουμε έναν ιό, ο οποίος μεταδίδεται ταχύτατα και άρα δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να τιθασεύσει τους αριθμούς». 

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
16o Greece Race for the Cure
Η COVID-19 αυξάνει τον κίνδυνο οξέων νεφρικών βλαβών [μελέτη]
1η Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα των μεγαλύτερων ηλικιακά ανθρώπων