Οι αρχικές προσπάθειες στις ΗΠΑ, να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι και άλλες ευάλωτες ομάδες έναντι της COVID-19 έσωσαν σχεδόν 140.000 ζωές και πρόλαβαν περισσότερα από 3 εκατομμύρια λοιμώξεις έως τα μέσα Μαΐου, αναφέρει ανάλυση που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Εως τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου περισσότερα από 156 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έλαβαν τουλάχιστον μια δόση των εμβολίων Moderna και Pfizer-BioNTech και σχεδόν 122 εκατομμύρια από αυτούς ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Αν και το τελευταίο νούμερο αποτελεί το 35% του πληθυσμού της χώρας, ήταν αρκετό για να εμποδίσει σχεδόν 140.000 θανάτους από τον κορωνοϊό, έδειξαν τα στοιχεία του RAND Health Care.

Η μέση πολιτεία είχε 5 λιγότερους θανάτους από κορωνοϊό ανα 10.000, δήλωσαν ερευνητές του RAND.

Υπολογίστηκε ότι η Νέα Υόρκη είχε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από COVID-19 με σχεδόν 12 ανα 10.000 κατοίκους.

Ο Christopher Whaley, δήλωσε ότι η έρευνα φέρνει στο επίκεντρο τη σημαντική επιτυχία των πρώτων μηνών στην εξέλιξη του εμβολιασμού στις ΗΠΑ

Η έρευνα του RAND και του Indiana University, που δημοσιεύτηκε στο  Health Affairs, υπολογίζει πόσες ζωές  σώθηκαν τους πρώτους 5 μήνες της εκστρατείας εμβολιασμού σε καθεμία από τις 50 πολιτείες και την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τους ερευνητές σε οικονομικούς όρους η αξία των ζωών που σώθηκαν μέσω του εμβολιασμού κυμαίνεται από 625 δις. δολάρια έως 1.4 τρισ.δολάρια.

Έως την Τρίτη, σχεδόν 169 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Περισσότεροι από 620.000 άνθρωποι πέθαναν σε εθνικό επίπεδο από την COVID-19. Οι απώλειες βρίσκονταν σε πτωτική πορεία έως πρόσφατα όταν προέκυψε η παραλλαγή Δέλτα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φθινοπωρινές αλλεργίες: Συμβουλές για να αποφύγουμε τις αλλεργικές αντιδράσεις
Πώς μας βοηθά η πρωτεΐνη να χτίσουμε μυϊκή μάζα
ECDC: Τι άλλαξε φέτος με τις ιώσεις του αναπνευστικού και τι αναμένεται