Ανοικτό αφήνει και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες πολιτών.

Έπειτα από τις χθεσινές αναφορές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο Γιάννης Οικονόμου (φωτογραφία) δήλωσε σήμερα πως το ενδεχόμενο επέκτασης υποχρεωτικότητας και σε άλλες κατηγορίες πολιτών:

"Είναι μια επιλογή και ένα εργαλείο που βρίσκεται στο τραπέζι. Ανάλογα με την πορεία των εμβολιασμών, θα εξεταστεί. Από τις 16 Αυγούστου και μετά, περίπου 163.000 νέα ραντεβού έχουν προστεθεί (από αυτά περίπου 7.000 είναι υγειονομικών), οι ρυθμοί είναι ικανοποιητικοί και θα επιδιώξουμε ακόμα περισσότερους. Μας ενδιαφέρει να αυξήσουμε τους ρυθμούς εμβολιασμού, εξηγώντας πόσο ασφαλές είναι και ότι είναι το μοναδικό όπλο μας".

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, από τη στιγμή που οι εμβολιασμένοι βρίσκονται de facto σε άλλη θέση από τους ανεμβολίαστους σε ό,τι αφορά τους κινδύνους από την πανδημία, από τη στιγμή που ο ασφαλής δωρεάν εμβολιασμός είναι άμεσα διαθέσιμος στους πάντες, θα ήταν παράλογο και επικίνδυνο να ισχύουν τα ίδια για όλους.

"Προσοχή, δεν επιδιώκουμε διχασμούς. Δεν βάζουμε απέναντι κανέναν. Δεν διαχωρίζουμε τους πολίτες. Δωρεάν εμβόλια σε όλους παρέχουμε. Όποιο επιθυμεί ο καθένας. Από αυτά με τα οποία έχουν εμβολιαστεί 4,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Από την άλλη, όμως, θα ήταν και ανεύθυνο από την πλευρά μας να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια", επισήμανε.

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς μας βοηθά η πρωτεΐνη να χτίσουμε μυϊκή μάζα
ECDC: Τι άλλαξε φέτος με τις ιώσεις του αναπνευστικού και τι αναμένεται
Επιληψία: Το "βραχυκύκλωμα" του εγκεφάλου, το στίγμα και η λάθος διάγνωση