Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, έπειτα από την επίδοση των πρώτων φύλλων αναστολής καθηκόντων σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Από την Ομοσπονδία εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοινώθηκε πως την Πέμπτη προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις, με αίτημα κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του και να αναδειχθούν τα δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται από σήμερα στη Δημόσια Υγεία.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ εγκαλεί το υπουργείο Υγείας για την αναστολή κανονικών αδειών του προσωπικού τον Σεπτέμβριο. Είναι άδικο - σημειώνει -  μετά από 19 μήνες συνάδελφοι της πρώτης γραμμής να οδηγούνται σε αναστολή καθηκόντων με ούτε ένα ευρώ μισθό.

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν πως ο εξαναγκασμός, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στέλνει αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία: "Οι υγειονομικοί είναι παράδειγμα προς μίμηση. Έχουν εμβολιαστεί σε υψηλότατα ποσοστά του 90% (συνυπολογίζοντας το ποσοστό όσων διαθέτουν φυσική ανοσία)".

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους εργαζόμενους - έστω και τις τελευταίες μέρες - να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Προκηρύσσει, παράλληλα, στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης και συγκεντρώσεις στις 11 το πρωί: στο υπουργείο Υγείας, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και τις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες και πύλες των νοσοκομείων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς μας βοηθά η πρωτεΐνη να χτίσουμε μυϊκή μάζα
ECDC: Τι άλλαξε φέτος με τις ιώσεις του αναπνευστικού και τι αναμένεται
Επιληψία: Το "βραχυκύκλωμα" του εγκεφάλου, το στίγμα και η λάθος διάγνωση