Αλαλούμ φαίνεται πως επικρατεί στα νοσοκομεία, έπειτα από την αναστολή καθηκόντων ανεμβολίαστων υγειονομικών. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για 5.895 άτομα, αριθμό που οι εργαζόμενοι ανεβάζουν σε 10.000.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κατήγγειλε την Πέμπτη πως στο νοσοκομείο Καλαμάτας καλούνται από τη διοίκηση και τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας να εργαστούν στο τμήμα COVID ιατροί άσχετων ειδικοτήτων (χειρουργικής, ορθοπαιδικής, οφθαλμολογίας) υπό τη σκεπή του διευθυντή πνευμονολόγου.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί, η στελέχωση ενός τέτοιου τμήματος - αντί να γίνεται με προσλήψεις γιατρών συναφών ειδικοτήτων, ήτοι πνευμονολόγων και παθολόγων - επιχειρείται να γίνει με μετακινήσεις γιατρών άσχετων προς τη νόσο Covid, θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς αλλά και εκθέτοντας ηθικά και νομικά τους γιατρούς:

"Ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, ακόμα τα τμήματα Covid εξακολουθούν να καλύπτονται με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων. Το παραμύθι της κυβέρνησης για εκατοντάδες προσλήψεις αποκαλύπτεται ακόμα μια φορά", υπογραμμίζεται από την ΟΕΝΓΕ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, ούτε το μοναδικό νοσοκομείο. Και αυτό, παρόλο που πρόκειται για προδήλως παράνομη ενέργεια ακόμα και με την αστική νομοθεσία.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τη διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας όπως επίσης και το διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας, να αποσύρουν τις παράνομες και επικίνδυνες εντολές τους που αφορούν μετακινήσεις γιατρών σε τμήματα Covid χωρίς να έχουν σχετικό τίτλο ειδικότητας.

Καλεί, επίσης, το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου, που γνωμοδότησε ότι οι μετακινήσεις αυτές έχουν επιστημονική ορθότητα, να ανακαλέσει και να σεβαστεί το ρόλο του ως θεσμικό όργανο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς μας βοηθά η πρωτεΐνη να χτίσουμε μυϊκή μάζα
ECDC: Τι άλλαξε φέτος με τις ιώσεις του αναπνευστικού και τι αναμένεται
Επιληψία: Το "βραχυκύκλωμα" του εγκεφάλου, το στίγμα και η λάθος διάγνωση