Υπουργική απόφαση, με την οποία θα εξαιρούνται τα παιδιά και οι έφηβοι από PCR και το rapid test πριν εισέλθουν σε κλειστό χώρο, αναμένεται να εκδοθεί από τα αρμόδια υπουργεία.

Μιλώντας την Παρασκευή στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διευκρίνισε πως τα παιδιά 1 έως 17 ετών θ κάνουν self tests και όχι τις παραπάνω εξετάσεις.

"Επειδή θεωρείται αρκετά άδικο και για τα παιδιά 1 έως 12 ετών, που δεν έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού, αλλά και για παιδιά ηλικίας 12 έως 17, που είναι λογικό, είναι ακόμα χαμηλά τα ποσοστά, για να μην υπάρχει αυτή η επιβάρυνση, εξετάζουμε το θέμα στην Υπουργική Απόφαση που θα βγει, τα παιδιά να κάνουν self-test και όχι να χρειάζεται rapid test ή PCR", δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στους χώρους, όμως, που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους, θα ισχύει, ό,τι ίσχυε ως τώρα. Δηλαδή στην ταβέρνα, στη διασκέδαση, που είναι μόνο για εμβολιασμένους, για τον ανήλικο παραμένει το rapid, αλλά εκεί που είναι μικτοί χώροι και ο ανεμβολίαστος κάνει rapid ή μοριακό, ο ανήλικος σε αυτούς τους χώρους θα κάνει self-test.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ασθενείς με καρκίνο έχουν αυξημένο κίνδυνο για μακροχρόνια προβλήματα ψυχικής υγείας [μελέτη]
Το παιδί μέσα μας και πώς θα το βοηθήσουμε
Η μείωση της χρήσης οθονών ενισχύει την ευεξία και την εργασιακή ικανοποίηση [μελέτη]