Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι 23 χώρες ανέφεραν περιστατικά της παραλλαγής Omicron, του κορωνοϊού.

Τουλάχιστον 23 χώρες σε 5 από 6 περιοχές του ΠΟΥ, έχουν αναφέρει περιστατικά της παραλλαγής omicron του κορωνοϊού και περιμένουμε αύξηση του αριθμού τους, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus, σήμερα.

Ο Tedros πρόσθεσε, ότι ο ΠΟΥ παίρνει εξαιρετικά σοβαρά την εξέλιξη αυτή και έτσι θα πρέπει κάθε χώρα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει. Αυτό κάνουν οι ιοι. Και αυτό θα συνεχίζει να κάνει αυτός ο ιός όσο του επιτρέπουμε να εξαπλώνεται.

Ο Tedros δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθουμε για την επίδραση της νέας παραλλαγής στη μετάδοση, τη σοβαρότητα της νόσου και την αποτελεσματικότητα των τεστ, των εμβολίων και των θεραπευτικών αγωγών.

Πρόσθεσε, ότι η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, ακόμα ευθύνεται για τα περισσότερα περιστατικά παγκοσμίως. Ο Tedros δήλωσε ότι η χρήση των διαθέσιμων εργαλείων για την πρόληψη μετάδοσης της Δέλτα θα σταματήσει και τη μετάδοση της omicron.

Ο Tedros δήλωσε ότι αν χώρες και άνθρωποι δεν κάνουν αυτό που πρέπει για να σταματήσουν τη μετάδοση της Δέλτα, δεν θα σταματήσουν ούτε της Omicron.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι τροφές που πάντα έχουν λόγο ύπαρξης στο ψυγείο
Ο ΠΟΥ ενέκρινε εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων
Τα άγχη της εγκύου