O Bρετανός Πρωθυπουργός Boris Johnson, καλεί χιλιάδες άτομα ως εθελοντές για να επανδρώσουν νέα κέντρα εμβολιασμού -κέντρα όπως περιοχές για ψώνια, στάδια και ιπποδρόμους, καθώς η κυβέρνηση επιταχύνει το πρόγραμμα καταπολέμησης της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοιού.

Το κάλεσμα έρχεται 2 ημέρες μετά τον στόχο που έθεσε, να χορηγηθούν αναμνηστικές δόσεις σε όλους τους ενηλίκους έως το τέλος του έτους για να περιορίσει το κύμα της Όμικρον. Οι βρετανικές αρχές δήλωσαν ότι ο αριθμός των λοιμώξεων από την Όμικρον διπλασιάζεται κάθε 2-3 ημέρες και η παραλλαγή είναι τώρα υπεύθυνη για περίπου 200.000 νέα περιστατικά την ημέρα.

Χρειαζόμαστε χιλιάδες ανθρώπους να βοηθήσουν- από εκπαιδευμένους εμβολιαστές έως συνοδούς, δήλωσε ο Johnson. Πολλές χιλιάδες ήδη έδωσαν τον χρόνο τους αλλά χρειάζεται να βγουν και πάλι μπροστά για να εργαστούν με τους γιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοποιούς για να χορηγήσουν εμβόλια και να σώσουν ζωές, είπε.

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν τη Δευτέρα στα κέντρα εμβολιασμού της Βρετανίας καθώς το National Health Service αύξησε τους ρυθμούς για να ανταποκριθεί στον κυβερνητικό στόχο να χορηγήσει έως 1 εκατομμύριο εμβόλια την ήμερα υπερδιπλασιάζοντας τον πρόσφατο καθημερινό μέσο όρο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα άγχη της εγκύου
Τα σωματικά οφέλη που μπορεί να έχει ο διαλογισμός
Επίσκεψη Βιλδιρίδη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης