Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να χαλαρώσουμε από το καθημερινό στρες και να περάσουμε λίγο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας. Πέρα από το οικογενειακό τραπέζι, αυτές είναι μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί, για να δεθείτε περισσότερο, να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας.

Φύγετε μια μικρή εκδρομή

Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη, μακρινή, ακριβή, ίσως ούτε καν προγραμματισμένη. Αν έχετε αυτοκίνητο, μπορείτε να κάνετε μια μικρή ημερήσια εκδρομή - η Πάρνηθα, για παράδειγμα, που είναι δίπλα στην Αθήνα ενδείκνυται για όσους ζουν στην πρωτεύουσα.

Στολίστε όλοι μαζί το σπίτι

Αν δεν έχετε στολίσει ακόμα το σπίτι σας, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να περάσετε χρόνο μαζί και να διασκεδάσετε. Αφήστε το παιδί να διαλέξει τα στολίδια για το δέντρο και σβήστε τα φώτα όταν είναι να βάλετε τα φωτάκια στη πρίζα. Μερικές παραδόσεις είναι αξεπέραστες.

Διαβάστε χριστουγεννιάτικες ιστορίες μαζί

Το διάβασμα δεν χρειάζεται να είναι μόνο για τα μαθήματα, και οι ιστορίες είναι ένας καλός τρόπος να μάθετε από νωρίς στα παιδιά σας να αγαπήσουν την λογοτεχνία. Επιπλέον, οι ιστορίες που θα διαβάζετε μπορούν να οδηγήσουν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Φτιάξτε μαζί χριστουγεννιάτικο φαγητό

Τα τραπέζια μέσα στις γιορτές είναι πιο γκράντε υπόθεση. Εξασφαλίστε την βοήθεια των μικρών στην κουζίνα, όχι μόνο για να περάσετε καλύτερα και περισσότερο χρόνο ως οικογένεια, αλλά και για να τους μαθαίνετε από μικρή ηλικία τα βασικά της μαγειρικής.

Φτιάξτε μαζί χριστουγεννιάτικες κάρτες

Κάντε μαζί χειροτεχνίες για να στολίσετε το σπίτι, ή κάρτες για να στείλετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και κάντε το σπίτι σας να μοιάζει με μια winter wonderland.

Δείτε μαζί μια χριστουγεννιάτικη ταινία

Μερικές φορές το καλύτερο που έχετε να κάνετε - ειδικά αν προηγήθηκε μια περίοδος με έντονο στρες - είναι να χαλαρώσετε εντελώς. Και το να δείτε όλοι μαζί μια χαρούμενη χριστουγεννιάτικη ταινία θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Παίξτε επιτραπέζια όλοι μαζί

Είναι ιδανικά και για χαλάρωση αλλά και για πολύ γέλιο. Θα σας φέρουν πιο κοντά με τα παιδιά σας, ενώ είναι και ωραία ιδέα για ομαδική διασκέδαση αν μπορείτε με ασφάλεια να καλέσετε κόσμο στο σπίτι.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΗΠΑ: Μειώθηκε η εμπιστοσύνη στους γιατρούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid
Covid-19: Το ρινικό εμβόλιο σταματά τη μετάδοση του ιού [μελέτη]
Πρόγραμμα TRANSiTION : Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων με έμφαση στην Ογκολογία