Το δυσάρεστο σενάριο όσον αφορά την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον τελικά δεν αποφεύχθηκε και η σοκαριστική χθεσινή έκρηξη των κρουσμάτων (21.657 το τελευταίο 24ωρο) σήμανε νέο συναγερμό στην κυβέρνηση. Μία μόλις μέρα μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τη νέα δέσμη μέτρων που θα εφαρμόζονταν από τις 3 Ιανουαρίου, ο σχεδιασμός ανατρέπεται εκ νέου, προκαλώντας τη σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 15:00.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, τα μέτρα επισπεύδονται ως προς τον χρόνο εφαρμογής τους, ενώ πιθανό είναι το ενδεχόμενο περαιτέρω αυστηροποίησής τους, προκειμένου να μην ξεφύγει τελείως ο έλεγχος της διασποράς του ιού.

Στις 9:30 το πρωί έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ενώ συνεδριάζουν τα μέλη της Επιτροπής των επιστημόνων που θα αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα και θα καταλήξουν στις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση. Αμέσως μετά θα γίνουν οι ανακοινώσεις.

Ήδη, τόσο από τον υπουργό Υγείας όσο και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου έχει προαναγγελθεί, λόγω της έκτακτης κατάστασης, η άμεση -σήμερα ή αύριο- έναρξη της εφαρμογής των μέτρων  (λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τα μεσάνυχτα, υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, περιορισμός των φιλάθλων στα γήπεδα με μάξιμουμ αριθμό τους 1.000, τηλεργασία και αυστηροποίηση των επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων).

Ειδικά πάντως για το βράδυ της πρωτοχρονιάς εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μια παράταση στο ωράριο κατά μια ή δυο ώρες.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Βιλδιρίδη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Οι τροφές που καταστρέφουν την υγεία του εντέρου
Θεσσαλονίκη: Κλείνει μετά από 75 χρόνια το Οικοτροφείο της Σχολής Τυφλών;