Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Γερμανία παρά τα όποια εμπόδια και παρά το γεγονός ότι και πολλοί ανεμβολίαστοι υπάρχουν αλλά και της επιβράδυνσης της όλης διαδικασίας  λόγω των εορτών. 

Μέχρι χθες πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 129.069 σε όλη τη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI). Την Πρωτοχρονιά, μόλις 25.582 άνθρωποι σε εθνικό επίπεδο είχαν εμβολιαστεί.

Συνολικά, χορηγήθηκαν τουλάχιστον 154.651 δόσεις εμβολίου τις πρώτες δύο ημέρες του 2022. Ωστόσο, υπάρχουν ως είθισται αρκετές καθυστερημένες καταγγραφές. Επίσης, κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων από τις 24 έως τις 26 Δεκεμβρίου, οι αριθμοί είχαν μειωθεί σημαντικά για μικρό χρονικό διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 59,2 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία έχουν πλέον εμβολιαστεί δύο φορές ή έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο από την Johnson &johnson. Αυτό αντιστοιχεί στο 71,2% του συνολικού πληθυσμού. Τουλάχιστον 32,3 εκατομ. άνθρωποι (38,9 %) έχουν κάνει την αναμνηστική δόση.

Σύμφωνα με το RKI, 21,5 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία παραμένουν επί του παρόντος ανεμβολίαστοι, συμπεριλαμβανομένων 4 εκατομ. παιδιών μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών, για τα οποία δεν υπάρχει ακόμη εγκεκριμένο εμβόλιο.

Η παραλλαγή Omikron επικρατεί  και σε σε άλλες χώρες, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των κρουσμάτων

Στον πίνακα ελέγχου του RKI επισημαίνεται ότι τα ποσοστά εμβολιασμού πρέπει να νοούνται ως ελάχιστα ποσοστά εμβολιασμού, "δεδομένου ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί καταγραφή εκατό τοις εκατό από το σύστημα αναφοράς". Το Ινστιτούτο Robert Koch θεωρεί πάντως ότι το πραγματικό ποσοστό εμβολιασμών είναι έως και πέντε ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερευνητές εστιάζουν σε φυτά που χρησιμοποιούν γορίλες για ''αυτοϊαση''
Τα λάθη που κάνουμε στο μπάνιο
Η έκθεση της εγκύου στην ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης [μελέτη]