Είναι περίεργο να μιλάμε για "καλή χρονιά" και για πράγματα που θέλουμε να κάνουμε μέσα στον καινούριο χρόνο όταν γύρω μας υπάρχει ακόμα τόση αβεβαιότητα. Και μάλιστα, μια αβεβαιότητα που έχει αρκετούς παράγοντες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Και όμως, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε μια καλή και υγιή χρονιά - σωματικά και ψυχολογικά.

Βάζουμε την υγεία μας σε προτεραιότητα

Με όποιον δυνατό τρόπο μπορούμε. Τα προφανή είναι να κάνουμε καλές επιλογές στο φαγητό και να γυμναζόμαστε τακτικά. Ο ύπνος μας, είναι σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να παραμελούμε. Έχουμε μαζέψει αρκετές ιδέες για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να προσαρμοστεί σε νέες και καλύτερες συνήθειες.

Ρίξτε μια ματιά εδώ για διατροφή.

Εδώ για προτάσεις γυμναστικής ανάλογα με το τι σας διασκεδάζει περισσότερο, ώστε να παραμείνετε πιο εύκολα πιστοί στο πρόγραμμά σας. 

Και εδώ έχουμε αρκετές συμβουλές για να φτιάξετε ένα πρόγραμμα καλύτερου και πιο σταθερού ύπνου. 

Το κάνουμε όσο πιο εύκολο γίνεται

Οι πιθανότητες να μείνουμε πιστοί σε μια καλή συνήθεια αυξάνονται αν δεν μας είναι δύσκολο να τη διατηρήσουμε. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν καλό να προσαρμόσετε τις καλές σας συνήθειες ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά να πείσετε τον εαυτό σας. Για παράδειγμα, γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο που βρίσκεται στα μισά του δρόμου από τη δουλειά, για να μπορείτε να πηγαίνετε απευθείας. Αν δεν έχετε χρόνο να μαγειρεύετε, αγοράστε κατεψυγμένα, κομμένα λαχανικά που χρειάζονται μόνο ζέσταμα. Βρείτε μικρούς τρόπους να κάνετε τις καλές συνήθειες κομμάτι της καθημερινής σας ρουτίνας, και όχι μια ακόμα αγγαρεία.

Επιστροφή στη δουλειά

Αν επιστρέφετε στο γραφείο, προσπαθήστε να μην αφήνετε το στρες σας να υπερισχύει. Πάρτε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και, αν επιστρέφετε μετά από αρκετό καιρό τηλεργασίας, μην προσπαθήστε να επιστρέψετε αμέσως στο πόσο λειτουργικοί ήσασταν πριν την πανδημία. Άλλωστε, και η καθημερινότητα του γραφείου είναι μια κανονικότητα που πολλοί άνθρωποι έχασαν. Αν εξακολουθείτε να εργάζεστε από το σπίτι, τότε δείτε τι αλλαγές και βελτιώσεις χρειάζεται να κάνετε στο πρόγραμμά σας για να έχετε αρκετό χρόνο να φροντίζετε τον εαυτό σας. Μην παραμελείτε την προσωπική σας υγιεινή.

Διατηρούμε την αισιοδοξία μας

Όσο δύσκολο και αν είναι, πρέπει να παραμένουμε αισιόδοξοι. Η πανδημία δεν γίνεται να κρατήσει για πάντα, και από τη στιγμή που φροντίζουμε τον εαυτό μας όσο καλύτερα μπορούμε, δεν υπάρχει λόγος να φορτωνόμαστε περισσότερη ανησυχία και άγχος από ό,τι μας αναλογεί.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα TRANSiTION : Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων με έμφαση στην Ογκολογία
Πλησιάζει η πρώτη καταληκτική ημερομηνία
Γιατί έχω αυξομειώσεις στο βάρος μου;