Περισσότερο από το μισό του ευρωπαϊκού πληθυσμού αναμένεται να μολυνθεί με την παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού μέσα στις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες, τόνισε σήμερα ο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στην Ευρώπη επιβεβαιώθηκαν πάνω από 7 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 την πρώτη εβδομάδα του 2022, με τα κρούσματα να υπερδιπλασιάζονται σε διάστημα δύο εβδομάδων είπε ο διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

«Με αυτόν τον ρυθμό, το Institute of Health Metrics and Evaluation προβλέπει ότι περισσότερο από το 50% του ευρωπαϊκού πληθυσμού θα μολυνθεί με Omicron τις επόμενες 6-8 εβδομάδες.», υπογράμμισε. 

Τα στοιχεία που συνελέγησαν τις τελευταίες εβδομάδες επιβεβαιώνουν ότι η παραλλαγή Ομικρον είναι ιδιαίτερα μεταδοτική, τόνισε. «Λόγω της πρωτοφανούς μεταδοτικότητας, πλέον βλέπουμε άνοδο και στις νοσηλείες με covid 19», υπογράμμισε. 

Οσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, τόνισε σύμφωνα με το Reuters ότι "τα σχολεία θα πρέπει να είναι τα τελευταία που κλείνουν και τα πρώτα που επανεκκινούν τη λειτουργία τους". 

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερευνητές εστιάζουν σε φυτά που χρησιμοποιούν γορίλες για ''αυτοϊαση''
Τα λάθη που κάνουμε στο μπάνιο
Η έκθεση της εγκύου στην ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης [μελέτη]