Γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που ανέφεραν ότι περπατούσαν με γρήγορο ρυθμό είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας, έδειξε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Geriatrics Society.

Από 25.000 γυναίκες  50 έως 79 ετών που παρακολουθήθηκαν για 17 χρόνια, 1.455 νοσηλεύτηκαν για την πάθηση.

Σε σύγκριση με γυναίκες που περπατούσαν χαλαρά, όσες περπατούσαν με μέτριο ρυθμό είχαν 27% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

Γυναίκες που περπατούσαν με γρήγορο ρυθμό είχαν 34% χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια.

Επιπλέον, το γρήγορο περπάτημα για λιγότερο από μια ώρα την εβδομάδα συνδεόταν με τον ίδιο χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια, με το μέσο χαλαρό περπάτημα για περισσότερο από 2 ώρες την εβδομάδα.

Ο Dr. Charles B. Eaton, του Brown University στην Providence δήλωσε ότι αυτή η έρευνα επιβεβαιώνει άλλες που δείχνουν τη σημασία της ταχύτητας βάδισης στη θνησιμότητα και σε άλλα καρδιαγγειακά θέματα. Πρόσθεσε, ότι το πιο γρήγορο βάδισμα αλλά για λιγότερα χρόνια θα μπορούσε να δίνει παρόμοια οφέλη στην υγεία με αυτά από τη συνιστώμενη μέτρια σωματική δραστηριότητα για 150 λεπτά την εβδομάδα.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 25.183 γυναίκες 50 έως 79 ετών για 17 χρόνια,

Εκτός από την παρακολούθηση της καρδιακής υγείας των γυναικών, οι ερευνητές αξιολόγησαν το ρυθμό βάδισης με ερωτηματολόγιο που ρωτούσε για τη συχνότητα περιπάτων για περισσότερο από 10 λεπτά χωρίς παύση, τη μέση διάρκεια κάθε περιπάτου και το συνήθη ρυθμό βάδιση

Πηγές:
Journal of the American Geriatrics Society.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εορταστικές ημέρες διατροφής: Δες το αλλιώς
Κίρρωση ήπατος: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Γιατί υπάρχει τόσο στρες στις γιορτές