Η πανεθνική επίπτωση των επτά ημερών στην Γερμανία μειώθηκε για δεύτερη συνεχή μέρα – αν και η επαλήθευση των στοιχείων είναι επί του παρόντος περιορισμένη.

Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) ανακοίνωσε χθες τον αριθμό των νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους και ανά εβδομάδα. Ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 1.459,8. Την προηγούμενη ημέρα, ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί για πρώτη φορά από τα τέλη Δεκεμβρίου, φτάνοντας στο 1.466,5.

Είναι δύσκολο πάντως να συμπεράνει κανείς αν αυτό σημαίνει πραγματικά μια μεταβολή ή υποχώρηση στην διαδικασία επιμόλυνσης στην χώρα.

Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι η μείωση της συχνότητας εμφάνισης δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διαδικασία επιμόλυνσης, αλλά πως είναι αποτέλεσμα του υπερφορτωμένου συστήματος αναφοράς και διενέργειας τεστ.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το γεγονός ότι ενώ μερικοί άνθρωποι  βγαίνουν θετικοί στον κορωνοιό μετά α rapid ή self-test, αυτό δεν επιβεβαιώνεται με το PCR. Οι περιπτώσεις αυτές, δεν καταγράφονται στις στατιστικές. 

Οι υγειονομικές αρχές στη Γερμανία κατέγραψαν χθες 76.465 νέες μολύνσεις από κορονοϊό στο RKI μέσα σε μία ημέρα. Πριν μια εβδομάδα, ήταν 95.267 μολύνσεις.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, 42 θάνατοι καταγράφηκαν σε όλη τη Γερμανία μέσα σε 24 ώρες. Πριν μια βδομάδα, καταγράφηκαν αντίστοιχα 49 θάνατοι.

Το RKI έχει καταγράψει συνολικά 12.421.126 επιβεβαιωμένες επιμολύνσεις με SARS-CoV-2 από την αρχή της πανδημίας. Ο πραγματικός αριθμός όμως είναι πιθανό να είναι αρκετά  μεγαλύτερος, καθώς πολλές λοιμώξεις δεν καταγράφονται.

Ο αριθμός των ασθενών που ήταν θετικοί στον κοροναϊό ανά 100.000 κατοίκους και που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μέσα σε επτά ημέρες ήταν χθες 5,93 (Παρασκευή: 6.46). Μεταξύ αυτών ενδεχομένως να είναι και άτομα με θετικό τεστ κορονοϊού και που έχουν ταυτόχρονα μια άλλη σοβαρή ασθένεια.

Τέλος ο αριθμός  αυτών που ανάρρωσαν, σύμφωνα πάντα με το RKI, ανήλθε σε 8.838.800. Ο αριθμός των θανάτων ή εκείνων που είχαν αποδεδειγμένη λοίμωξη από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλάβη από τον ήλιο: Ποια είναι τα σημάδια
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες
Η Αυστραλία σχεδιάζει να αποκλείσει τους νέους από τα social media