Το αίτημα για την καθιέρωση ενός γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού από τα 18 έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, περισσότεροι από 200 βουλευτές.

Συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των σοσιαλδημοκρατών (SPD), Dagmar Schmidt, ανέφερε πως υπέρ της πρότασης  για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τάσσονται μέχρι στιγμής 218 βουλευτές  και ώρα με την ώρα προστίθενται και άλλοι, είπε στην εφημερίδα Rheinische Post.

Mε τον τρόπο αυτό, όπως ανέφερε, το αίτημα καλύπτεται απόλυτα και αποτελεί την βάση για την σχεδιαζόμενη για το Μάρτιο πρώτη ανάγνωση στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι υπογράφοντες το αίτημα είναι 150 που ανήκουν στο SPD (σοσιαλδημοκράτες), 60 στους Πράσινους, 3 του FPD και 2 που ανήκουν στην Αριστερά "Die Linke".

Ο αριθμός αυτός βέβαια απέχει πολύ από το σύνολο των βουλευτών στο γερμανικό κοινοβούλιο που ανέρχεται στους 736 βουλευτές. Για την πλειοψηφία απαιτούνται 369 ψήφοι. Εντούτοις αρκεί για την ψήφιση νόμου η απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, χωρίς να υπολογίζεται η αποχή.

Το σχέδιο πρόκειται να συζητηθεί στη Βουλή, καθώς και μια ανταγωνιστική πρόταση για την πιθανή εισαγωγή υποχρεωτικού εμβολιασμού από την ηλικία των 50 ετών και μια πρόταση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού χωρίς κάποιον πιεστικό εξαναγκασμό της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) κατέθεσαν επίσης τη δική τους πρόταση, η οποία αρχικά προβλέπει μόνο ένα μητρώο εμβολιασμού και στη συνέχεια ένα βήμα προς βήμα σχέδιο με πιθανό υποχρεωτικό εμβολιασμό για ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες ανάλογα με την κατάσταση της πανδημίας.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλάβη από τον ήλιο: Ποια είναι τα σημάδια
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες
Η Αυστραλία σχεδιάζει να αποκλείσει τους νέους από τα social media