Στην πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, προχωρούν την Τετάρτη οι υγειονομικοί όλης της χώρας, οποίοι θα πραγματοποιήσουν και συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. 

Στην Αθήνα, προσυγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Μαβίλη, στις 8.30 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η κινητοποίηση είναι ένας ακόμα σταθμός στον αδιάκοπο αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί δύο χρόνια τώρα, στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

"Δύο χρόνια τώρα δουλεύουμε χωρίς να υπολογίζουμε κούραση, φτάνοντας στα όριά μας, εξουθενωμένοι σωματικά, πνευματικά και ψυχικά, απανωτές βάρδιες, εξοντωτικές εφημερίες, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ρεπό, χωρίς άδεια. Δύο χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, που δίνει ο λαός μας για να βγει όρθιος και δυνατός", αναφέρει το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ.

Οι γιατροί ζητούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απαιτούν να μη γίνει καμία απόλυση υγειονομικού και την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών, των συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τονίζει πως στις 26 Φεβρουαρίου κλείνουν δύο χρόνια από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Όπως αναφέρει, ο απολογισμός είναι θλιβερός: "Δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε τους νεκρούς από τα Νοσοκομεία. Τον πρώτο χρόνο χάθηκαν 6.500 άνθρωποι από κορωνοϊό και το δεύτερο χρόνο - αν και υπήρχαν οι εμβολιασμοί - χάθηκαν 19.000 άνθρωποι. Από τις ΜΕΘ εξήλθαν μόνο 4.200 ασθενείς και πλέον των 18.000 πέθαναν εκτός ΜΕΘ".

Από την ΠΟΕΔΗΝ τονίζεται πως το προσωπικό γονάτισε από την κούραση: "Δύο νοσηλευτές για 40 ασθενείς με κορωνοϊό. Δεν υπάρχουν πνευμονολόγοι, παθολόγοι και τα περιστατικά κορωνοιού τα φροντίζουν γιατροί άλλων ειδικοτήτων (αλλεργιολόγοι, οφθαλμίατροι). Σε σχέση με πέρυσι είμαστε 10.000 λιγότεροι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία", αναφέρει το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό