Όλο και περισσότεροι άνθρωποι γεμίζουν το σπίτι τους με γλάστρες, τα φυτά έχουν γίνει πανταχού παρόντα. Και αυτό είναι πολύ ωραίο, επειδή εκτός του ότι κάνουν τον χώρο μας πιο όμορφο, οι πράσινοι φίλοι μας μπορεί να έχουν και οφέλη για την υγεία μας. Η αίσθηση ηρεμίας που φέρνει η φροντίδα ενός φυτού έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Εκτός του ότι τα φυτά φιλτράρουν τοξίνες από τον αέρα γύρω τους, παράγουν περισσότερο οξυγόνο για τον χώρο μας, με αποτέλεσμα να παρατηρούμε λιγότερους πονοκεφάλους και καλύτερη αίσθηση συγκέντρωσης. Ποια φυτά λοιπόν είναι τα καλύτερα για να βάλουμε στο σπίτι μας;

Σπαθίφυλλο (Peace Lily)

Είναι πολύ εύκολα φυτά στην φροντίδα τους, και η "δουλειά" που κάνουν καθαρίζοντας τον χώρο μας από τοξίνες είναι καλά καταγεγραμμένη. Προσέξτε απλά το φυτό να μην βρίσκεται σε μέρος που μπορούν να το αγγίξουν κατοικίδια ή μωρά, καθώς αν τα λουλούδια του φαγωθούν, μπορούν να ερεθίσουν το στομάχι και την αναπνευστική οδό. Μην τα τοποθετείτε απευθείας στο φως, προτιμούν να λαμβάνουν πιο έμμεσα τον ήλιο. Διατηρήστε το χώμα τους υγρό, αλλά μην τα παραποτίζετε.

Πόθος (Golden Pothos)

Εξίσου εύκολο φυτό στην φροντίδα του, με πολύ όμορφα φύλλα. Καθαρίζει τον αέρα μας, και η συντήρησή του είναι πρακτικά ίδια με όσα γράψαμε πιο πάνω για το σπαθίφυλλο.

Χλωρόφυτο (Spider Plant)

Πανέμορφο, ιδανικό για κρέμασμα και τα μεγάλα του φύλλα είναι ιδιαίτερα... απορροφητικά. Προτιμά έμμεσο φως και είναι ιδανικό για ανθρώπους που ξεχνούν να ποτίσουν τα φυτά τους: Περιμένετε να στεγνώσει εντελώς το πάνω στρώμα χώματος μέχρι να το ξαναποτίσετε, καθώς το χλωρόφυτο είναι σούπερ ανθεκτικό.

Σανσεβιέρια (Snake Plant)

Λέγεται και "γλώσσα της πεθεράς", λόγω των σπαθένιων φύλλων του. Σε αντίθεση με τα κλισέ για τις πεθερές, αυτό το φυτό θα σας βοηθήσει να αναπνέετε πιο άνετα στον χώρο σας. Τοποθετήστε το σε ζεστό σημείο του σπιτιού σας, με δυνατό αλλά έμμεσο φως. Επίσης δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πότισμα μέχρι να ξεραθεί το πάνω στρώμα του χώματός του.

Κισσός

Όχι μόνο φιλτράρει τοξίνες από τον αέρα του σπιτιού μας, αλλά έχει φανεί ότι μπορεί να μειώσει και την μούχλα - για αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα να τοποθετείται στο μπάνιο. Το μπάνιο όμως δεν είναι και το καλύτερο σημείο, καθώς ο κισσός χρειάζεται δυνατό, έμμεσο φως. Χρειάζεται επίσης καλό πότισμα, αλλά όχι συχνά. Κρατήστε τον κισσό μακριά από κατοικίδια, επειδή είναι τοξικός.

Φίκος ο ελαστικός (Rubber Plant)

Σε μία πιο πρόσφατη έρευνα, του 2017, διάφορα είδη φίκου τοποθετήθηκαν σε εσωτερικό χώρο για να μελετηθούν τα οφέλη τους στον καθαρισμό της ατμόσφαιρας, και ο φίκος ο ελαστικός τα πήγε ιδιαίτερα καλά. Ίσως να φταίνε τα πανέμορφα, παχιά του φύλλα. Μπορεί να μεγαλώσει σε φως και σε σκιά, και δεν νοιάζεται αν πού και πού τον αφήνουμε διψασμένο, αρκεί να φροντίσουμε το χώμα του να είναι καλό και απορροφητικό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γιατί έχω αυξομειώσεις στο βάρος μου;
Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες- Από τον τζουντόκα Θ. Τσελίδη
Στους 6 έφθασαν οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας