Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ Παντελής Μεσσαρόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος Χαράλαμπος Πλατής, ο Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ, η Παναγιώτα Σιδέρη, Διευθύντρια Πληροφορικής και ο Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης, Σύμβουλος Διοίκησης επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου Αχιλλοπούλειο και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου και συναντήθηκαν με τους Διοικητές κ.κ Ιωάννη Ντόκο και Γρηγόριο Βλαχάκη αντίστοιχα. Την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, οι συναντήσεις εργασίας συνεχίστηκαν στην Θεσσαλονίκη, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ΝΠΙΔ και στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με τον Γενικό Διευθυντή Κ. Εμμανουηλίδη και τον Διοικητή Π. Παντελιάδη αντίστοιχα.

Υπήρξε θετικό πνεύμα και διάθεση συνεργασίας τόσο από την πλευρά της Διοίκησης όσο και από την πλευρά των στελεχών για την πλήρη υιοθέτηση των αρχών του νέου ΣυΚΝΥ. Όλοι συμφώνησαν πως οι όποιες τεχνικές αδυναμίες είναι εύκολο να ξεπεραστούν λόγω της σύμπνοιας και της θετικής προαίρεσης, καθώς όλες οι προτεινόμενες αλλαγές θα οδηγήσουν σε καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας αλλά και ποιοτικότερες υπηρεσίες για τους ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων εργασίας, συναντήσεις και ενημερώσεις έγιναν επίσης με ιατρούς  ΜΕΘ, καθώς επίσης και με στελέχη της Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Διοικητικής Υπηρεσίας.

Τα  νοσοκομεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι επισκέψεις εργασίας του ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ έχουν προεπιλεγεί βάση συγκεκριμένων κριτηρίων επιλογής, ώστε να προταθούν στην πολιτική ηγεσία και να ενταχθούν στα δέκα Νοσοκομεία που  θα εφαρμόσουν το σύστημα DRG για το 2022. Οι Διοικήσεις των συγκεκριμένων νοσοκομείων αναγνώρισαν πως μέσω της εφαρμογής του νέου Συστήματος Κοστολόγησης (ΣυΚΝΥ) θα προκύψουν συγκριτικά πλεονεκτήματα και οφέλη, όπως: ενίσχυση με οικονομικούς πόρους, εξοπλισμό, δυνατότητα περιορισμού λειτουργικού κόστους, απελευθέρωση ανθρώπινων πόρων, δυνατότητα ελέγχου παραγωγικότητας των Κλινικών & των Τμημάτων, κ.α.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό