Σύμφωνα με νέα έρευνα του American Academy of Sleep Medicine, σχεδόν οι μισοί  (46%) από ερωτώμενους Αμερικανούς  σε έρευνα κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με το κατοικίδιό τους.

Μόνο το ένα πέμπτο  (19%) αυτών που κοιμούνται με ένα κατοικίδιο δηλώνουν ότι κοιμούνται χειρότερα. Σχεδόν μισοί  (46%) από αυτούς που κοιμούνται με ένα κατοικίδιο, αναφέρουν ότι κοιμούνται καλύτερα με τον χνουδωτό φίλο τους.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι νεότεροι Αμερικανοί είναι πιο πιθανό να κοιμούνται με το κατοικίδιό τους –με ποσοστό 53% της γενιάς Z (πάντα, σχεδόν πάντα ή ορισμένες φορές) σε σύγκριση με  36% των Baby Boomers.

Η ειδικός στον ύπνο, Dr. Andrea Matsumura, δήλωσε ότι ο υγιής ύπνος μοιάζει διαφορετικός από άνθρωπο σε άνθρωπο. Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ανακουφίζονται να έχουν κοντά τους τα ζώα τους και κοιμούνται καλύτερα με τη συντροφιά τους στο πλάι τους.

Πρόσθεσε, ότι για τους περισσότερους ενηλίκους, είτε κοιμούνται με κατοικίδιο είτε όχι, είναι σημαντικό να κοιμούνται 7 τουλάχιστον ώρες κάθε βράδυ για βέλτιστη υγεία.

Πηγές:
American Academy of Sleep Medicine.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόση έκθεση στον ήλιο χρειαζόμαστε
Τι συζητήθηκε κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας
Γ. Παππάς στο iatronet.gr: Τι μας ανησυχεί με τη γρίπη των πτηνών