Μία πρωτοποριακή τεχνολογία, η οποία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο στην ανακάλυψη θεραπειών για σοβαρές παθήσεις, δοκιμάζουν οι επιστήμονες.

Πρόκειται για την "Cryo-ET", η οποία μπορεί να επιτρέψει την οπτικοποίηση της πρωτεΐνης απευθείας μέσα στο κύτταρο.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τους ειδικούς της εταιρείας Vertex, η τεχνολογία θα μπορέσει να καταδείξει πώς ένα μόριο συνδέεται με μια πρωτεΐνη, ώστε να αντιμετωπιστεί η βασική αιτία της νόσου με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Για να βελτιωθούν οι δυνατότητες των ειδικών, δημιουργήθηκε ένα ειδικό εργαστήριο στην Οξφόρδη, στο οποίο αναμένεται να γίνουν μελέτες για τη δημιουργία φαρμάκων που αφορούν σοβαρές ασθένειες.

Οι επιστήμονες στο Vertex Oxford καλύπτουν όλο το φάσμα των κλάδων ανακάλυψης φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων της ανθρώπινης γενετικής, της δομικής βιολογίας και της φαρμακευτικής χημείας.

Η Vertex είναι μια παγκόσμια εταιρεία βιοτεχνολογίας που επενδύει στην επιστημονική καινοτομία για τη δημιουργία φαρμάκων για άτομα με σοβαρές ασθένειες.

Η εταιρεία έχει αρκετά κλινικά και ερευνητικά προγράμματα για την κυστική ίνωση, της ανεπάρκειας άλφα-1 αντιθρυψίνης και της νεφρικής νόσου, της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας, της βήτα θαλασσαιμίας, της μυϊκής δυστροφίας Duchenne και του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]