Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), καθηγητής Παθολογίας - Ρευματολογίας Δημήτριος Μπούμπας (φωτογραφία), ορίστηκε πρόεδρος της 11μελούς Μόνιμης Επιτροπής Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης του ΚΕΣΥ.

Αναπληρώτριά του ορίστηκε η ομότιμη καθηγήτρια Βιοπαθολογίας - Ανοσολογίας Χρυσούλα - Ηλιάνα Νικολάου.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η σύνθεση της επιτροπής έχει ως εξής: 

  • Δημήτριος Μπούμπας, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Ταρλατζή (ομότιμο καθηγητή Γυναικολογίας).
  • Χρυσούλα - Ηλιάνα Νικολάου, με αναπληρωτή τον Παναγιώτη Παπαγγελόπουλο (αναπληρωτή καθηγητή Ορθοπαιδικής).
  • Στυλιανός Καπίρης (διευθυντής Γ' Χειρουργικής "Ευαγγελισμός"), με αναπληρωτή τον Νικόλαο Γρηγοριάδη (καθηγητή Νευρολογίας).
  • Αικατερίνη Μαλαγάρη (καθηγήτρια Ακτινολογίας), με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Κοκκίνη (διευθυντή Ακτινολογίας ΚΑΤ).
  • Κυριάκος Στριγγάρης (ομότιμος καθηγητής Ακτινολογίας), με αναπληρωτή τον Ιωάννη Κανακάκη (διευθυντή Θεραπευτικής Κλινικής "Αλεξάνδρα").
  • Αλέξανδρος - Λουκάς Παπαλάμπρος (επίκουρος καθηγητής, χειρουργός "Λαϊκό"), με αναπληρωτή τον Λεωνίδα Πουλημένο (καρδιολόγο "Ασκληπιείου" Βούλας).
  • Δημήτριος Βασιλόπουλος (καθηγητής Ρευματολογίας "Ιπποκράτειο"), με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο - Αναστάσιο Γαρύφαλλο (καθηγητή Παθολογίας "Ιπποκράτειο").
  • Νικόλαος Νικητάκης (καθηγητής Στοματολογίας), με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Αντωνιάδη (καθηγητή Γναθοχειρουργικής).
  • Βασιλική Παπαευαγγέλου (καθηγήτρια Παιδιατρικής), με αναπληρωτή τον Αντώνιο Βουτετάκη (παιδίατρο - ενδοκρινολόγο).
  • Ευγενία Σουμάκη (αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής), με αναπληρωτή τον Δημήτριο Γεωργόπουλο (καθηγητή Πνευμολογίας - Εντατικής Θεραπείας).
  • Μάρκος Μαραγκός (καθηγητής Παθολογίας), με αναπληρωτή τον Μιχαήλ Σαμάρκο (αναπληρωτή καθηγητή Παθολογίας).

Έργο της Επιτροπής είναι η ενασχόληση με θέματα σχετικά με τις ειδικότητες και τις εξειδικεύσεις των ιατρών και των άλλων επιστημόνων.

Επίσης έργο της είναι η γνωμοδότηση επί θεμάτων επαναξιολόγησης και αξιολόγησης όλων των τμημάτων και μονάδων που παρέχουν ειδικότητα σε γιατρούς και σε άλλους επιστήμονες Υγείας, καθώς και για τον επανακαθορισμό των κριτηρίων αναγνώρισης μονάδων για παροχή ειδίκευσης.

Η επιτροπή θα αξιολογεί τα κριτήρια, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για ειδίκευση γιατρών, καθώς και την ειδίκευση, εξειδίκευση και μετεκπαίδευση άλλων επιστημόνων Υγείας και την τοποθέτηση των ειδικευομένων στις αντίστοιχες εκπαιδευτικές μονάδες.

Θα γνωμοδοτεί, επίσης, για τον χρόνο άσκησης για κάθε ειδικότητα που απαιτείται να διανυθεί σε Κέντρα Υγείας υπαίθρου και περιφερειακά ιατρεία, τη διαδικασία τοποθέτησης των γιατρών, τον ορισμό περιφερειακών νοσοκομείων ως Συντονιστικά Κέντρα για τον προγραμματισμό της εκπαίδευσης - μετεκπαίδευσης στη Γενική Ιατρική.

Η θητεία της Επιτροπής ορίζεται μέχρι τη νέα συγκρότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, κατόπιν της λήξης της θητείας του, στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;