Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά συνδέονται ευρέως με το φαγητό - και ίσως με το φαγητό σε μεγάλες ποσότητες. Οι περισσότερες συγκεντρώσεις αυτές τις μέρες θα περιστρέφονται γύρω από το φαγητό και το ποτό, και η δική μας ευθύνη είναι να τηρήσουμε το μέτρο και να μην το παρακάνουμε. Αυτές είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές.

  • Εξασκήστε καλύτερο έλεγχο μερίδας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα την περίοδο των γιορτών. Είναι σχεδόν αναμενόμενο να τρώμε πολύ, αλλά δεν είναι αναγκαίο. Ούτε καλή ιδέα, βασικά. Βάλτε λιγότερο φαγητό στο πιάτο σας.
  • Φτιάξτε μόνοι σας το γεύμα σας, σε ένα μικρό πιάτο όπου είναι δυνατόν. Αν σερβίρουν άλλοι, ζητήστε τους μικρότερη μερίδα από το συνηθισμένο.
  • Σε περιπτώσεις που στο οικογενειακό τραπέζι σάς σερβίρει κάποιος άλλος (μια ιδιαίτερα επίμονη θεία, ας πούμε), ξανά δεν είναι προσβολή να μην φάτε τα πάντα στο πιάτο σας.
  • Περιμένετε 20 λεπτά πριν αποφασίσετε αν τελικά θα φάτε και μια δεύτερη μερίδα. Χρειάζεται τόσος χρόνος για να καταγράψει ο εγκέφαλός σας αν είστε χορτάτοι.
  • Επιλέξτε σωστές τροφές για το πιάτο σας, όπως ψητά κρέατα για πρωτεΐνη και μια μικρή μερίδα υδατανθράκων σε μέγεθος γροθιάς, όπως ψητή πατάτα και, στη συνέχεια, προσπαθήστε να γεμίσετε το μεγαλύτερο μέρος του πιάτου σας με πολύχρωμα λαχανικά και σαλάτα.
  • Τα γλυκά και τα σνακ δεν χρειάζεται να είναι σοκολάτα και πατατάκια. Μπορείτε να σερβίρετε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.
  • Οι ξηροί καρποί με τσόφλι αποτελούν επίσης μια εξαιρετική επιλογή σνακ. Καθώς χρειάζονται επιπλέον προσπάθεια για να τους ανοίξουμε, καταλήγουμε να τρώμε λιγότερο.
  • Συνεχίστε να τρώτε τα τρία κανονικά σας γεύματα την ημέρα, τα οποία με τη σειρά τους θα σας βοηθήσουν να μειώσετε φυσικά το μέγεθος της μερίδας των εορταστικών γευμάτων σας με την οικογένεια και τους φίλους.
  • Τα πιάτα με μεζέδες αποτελούν εξαιρετικές επιλογές ελαφρών γευμάτων. Σερβίρετε χούμους, τζατζίκι, πέστο, λιαστές ντομάτες, τυρί, καρδιές αγκινάρας και ελιές.
  • Επειδή οι μέρες των διακοπών μας είναι πιο σύντομες και λιγότερο απαιτητικές, τα σνακ συχνά μπορούν να διατηρηθούν πολύ ελαφριά και απλά ή να παραλειφθούν εντελώς αν πιστεύετε ότι δεν τα χρειάζεστε. Έχουμε την τάση να κοιμόμαστε μέσα τις γιορτές και συχνά κάνουμε πιο καθιστική ζωή, πράγμα που σημαίνει λιγότερες ενεργειακές απαιτήσεις.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD