Το γκριλ δεν είναι μόνο για κρέας. Για την ακρίβεια, το κρέας μας πρέπει πάντα να συνοδεύεται από άφθονα λαχανικά. Και η ερώτηση είναι η εξής: Γιατί να μην βάλουμε και τα λαχανικά στο γκριλ; Έχουμε συνηθίσει να τα τρώμε είτε ωμά, είτε μαγειρεμένα σε διάφορες συνταγές, αλλά το γκριλ δεν αναφέρεται συχνά.

Και αυτό είναι άδικο, επειδή η γεύση τους γίνεται ακόμα πιο πλούσια. Ας δούμε τις καλύτερες επιλογές που έχουμε.

Κολοκυθάκια

Είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες, επειδή αποτελούνται κατά βάση από νερό. Το γκριλάρισμα δεν θα τα αφυδατώσει με τον ίδιο τρόπο που θα συμβεί στο τηγάνι, με αποτέλεσμα η υφή τους να είναι άκρως ικανοποιητική, και κάθε μπουκιά να έχει πλούσια, καπνιστή γεύση.

Πιπεριές

Η φλούδα τους όταν ξεροψήνεται είναι απίστευτη, αλλά και η σάρκα τους γλυκαίνει, κάνοντάς τις πιο νόστιμες ακόμα και για όσους δεν τις αγαπούν ιδιαίτερα. Επιπλέον, περιέχουν τεράστιες ποσότητες βιταμίνης C - άρα ακόμα και αν χάνουν λίγη με τη θερμότητα, πάλι θα σας βοηθήσουν να πάρετε τη δόση της ημέρας.

Μπάμιες

Αγοράστε τις ωμές και περάστε τις σε ξυλάκια. Μην κόψετε τις άκρες και ψήστε τις στο γκριλ ολόκληρες, όχι όμως για πολλή ώρα. Αυτό θα προλάβει τη δημιουργία της γλίτσας που τις κάνει τόσο απεχθείς από τόσο πολύ κόσμο. Οι μπάμιες είναι εκπληκτική πηγή φυτικών ινών, καθώς και φολικού οξέος και μαγνησίου.

Ντομάτες

Έχετε έναν πολύ καλό λόγο για να ψήσετε τις ντομάτες: Το λυκοπένιο. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που γίνεται πιο εύκολο να απορροφηθεί από τον οργανισμό με τη θερμότητα. Η γεύση της ντομάτας, επίσης, μπορεί να αλλάξει εντελώς με το ψήσιμο, εντείνοντας είτε τη γλύκα, είτε την οξύτητά της.

Μανιτάρια

Στο γκριλ θα αποκτήσουν από περισσότερο υφή κρέατος σε σχέση με τον φούρνο και θα είναι πολύ καλή προσθήκη πρωτεΐνης στο πιάτο σας, μαζί με μια καλή δόση φυτικών ινών και μηδέν κορεσμένα λιπαρά.

Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι στο γκριλ γλυκαίνει, χάνει το χαρακτηριστικό του κάψιμο και προσφέρει μια γερή δόση αντιοξειδωτικών. Κόψτε το σε χοντρές φέτες για να το ψήσετε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του ανανά στην υγεία
Απαραίτητη η υλοποίηση μελετών που θα διερευνήσουν τα κίνητρα για την κάλυψη κενών θέσεων υγειονομικών δομών της χώρας
Διαγραφή Πολάκη για φραστική επίθεση σε συνεργάτιδα του 'Αδ. Γεωργιάδη στη Βουλή - Δάκρυσε η Αθηνά Λινού