Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να πίνουν αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άλλοι πίνουν υπερβολικά πολύ καφέ, ο οποίος είναι διουρητικός και μας αφυδατώνει. Και κατά πόσο ο γνωστός κανόνας για τα "οκτώ ποτήρια την ημέρα" ισχύει; Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Όταν ξυπνάτε, πιείτε ένα-δύο ποτήρια νερό

Αντί να φτιάξετε αμέσως καφέ, πιείτε πρώτα ένα με δύο ποτήρια νερό. Επειδή δεν πίνετε ενώ κοιμάστε, ξυπνάτε ήδη αφυδατωμένοι  και η κατανάλωση νερού μπορεί να σας επαναφέρει πιο εύκολα σε εγρήγορση. Επιπλέον, το δροσερό νερό μπορεί να σας βοηθήσει να πάτε πιο εύκολα τουαλέτα.

Ένα ποτήρι πριν τα γεύματα θα μετριάσει την πείνα

Είναι πιο πιθανό αν έχετε πιει έναν ποτήρι νερό πριν το γεύμα σας να καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα φαγητού. Και εδώ το κρύο νερό θα σας βοηθήσει, καθώς η ψυχρή θερμοκρασία επιβραδύνει την πέψη και μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί η όρεξη.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό και μετά το γεύμα

Η κατανάλωση νερού με τα τρόφιμα βοηθά στην πέψη. Το νερό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να πίνεται μαζί με τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες κινούνται μέσω του πεπτικού σας συστήματος και απορροφούν το νερό, βοηθώντας στο να πηγαίνετε πιο τακτικά (και με μεγαλύτερη άνεση) στην τουαλέτα.

Ένα ποτήρι νερό μπορεί να είναι καλύτερο από καφέ το μεσημέρι

Πέρα από το γεγονός ότι θα επηρεάσει τον ύπνο σας μακροπρόθεσμα, ο μεσημεριανός καφές δεν είναι υποχρεωτικά καλύτερος στο να τονώσει την ενέργειά μας σε σχέση με το νερό. Είναι πολύ πιο πιθανό η πτώση της ενέργειάς μας το μεσημέρι να έχει να κάνει με αφυδάτωση. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και αν σας πιάσει ξαφνικός πονοκέφαλος. Σε πολλές περιπτώσεις οι πονοκέφαλοι οφείλονται στην αφυδάτωση και σίγουρα είναι μεγάλος παράγοντας κινδύνου για άτομα που παθαίνουν ημικρανίες.

Γυμναστική: Χρειαζόμαστε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά

Αντικαθιστούμε το νερό που χάνουμε με τον ιδρώτα. Μην πάρετε αθλητικά ποτά με ηλεκτρολύτες αν δεν κάνετε εξαντλητική γυμναστική, το απλό νερό θα είναι αρκετό για να αναπληρώσετε αυτά που χάνετε. Και, προφανώς, αποφύγετε τα ενεργειακά ποτά, μιας και είναι φορτωμένα με τεράστιες ποσότητες καφεΐνης και ζάχαρης.

Πιείτε λίγο μόνο νερό πριν τον ύπνο

Φροντίστε να μην πέφτετε για ύπνο αφυδατωμένοι, αλλά μην πιείτε πολύ νερό. Το πόσο θα σας επηρεάσει έχει να κάνει με εσάς, αλλά ακόμα και ένα ολόκληρο ποτήρι νερό πριν τον ύπνο θα μπορούσε να σας ξυπνήσει μέσα στα μεσάνυχτα για τουαλέτα. Συνεπώς βρείτε ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα για εσάς με λίγες δοκιμές, και αφήστε ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο σας σε περίπτωση που ξυπνήσετε επειδή διψάτε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA εγκρίνει νέο αντίσωμα για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ
H ελληνική φαρμακοβιομηχανία συντελεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στην κάλυψη των ασθενών
ECDC: 42 κρούσματα γρίπης πτηνών σε 13 ευρωπαϊκές χώρες - Τα 15 σε οικόσιτα πτηνά