Προβληματισμό προκαλεί το μακάβριο περιστατικό στο νοσοκομείο "Αττικόν", στις τουαλέτες του οποίου βρέθηκε νεκρός ένας χρήστης, έπειτα από τρεις μέρες!

Οι τουαλέτες του νοσηλευτικού ιδρύματος πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και δεν μπορεί να γίνει εύκολα αποδεκτό πως - επί ένα τριήμερο - δεν μπόρεσε να διαπιστωθεί πως υπήρχε εκεί ένας άνθρωπος που είχε χάσει τη ζωή του.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τονίζει πως στο σημείο επικρατούσε δυσοσμία και αμφισβητεί το πόσο είχε μείνει το πτώμα στην τουαλέτα.

"Είχε πάρει εξιτήριο στις 5 Ιουνίου", τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός:

"Οι τουαλέτες του κοινού ευδιάκριτες, έξω από τις δύο παθολογικές κλινικές στο ισόγειο, δεν δικαιολογείται να μην καθαρίζονται συνεχώς και να μη γίνεται αντιληπτός ο ασθενής που ήταν νεκρός επί ημέρες".

Ο κ. Γιαννάκος αναρωτιέται για το πού προκύπτει πως ήταν νεκρός επί τρεις μέρες, όπως κυκλοφόρησε αρχικά: "Από που βγήκε αυτό το συμπέρασμα; Ο νεκρός ασθενής είχε έντονη δυσοσμία. Μπορεί να ήταν περισσότερες μπορεί και λιγότερες ημέρες".

Όπως εξηγεί, στην πύλη του νοσοκομείου βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ και εύκολα μπορεί να περάσει τη πύλη ένας χρήστης για να πάρει τη θεραπεία του.

Εκτιμά πως πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, λέγοντας πως το νοσοκομείο έχει εκχωρήσει τη καθαριότητα σε εργολάβο:

"Εργολάβοι που δεν τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις με τα νοσοκομεία στον αριθμό των απασχολούμενων καθαριστριών, απασχολούν λιγότερες, συνεχώς αλλάζουν τις καθαρίστριες, τρέχουν και δεν φθάνουν οι λιγοστές καθαρίστριες σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα", αναφέρει. 

Σε σχέση με τη διενεργούμενη από τη διοίκηση ΕΔΕ, σημειώνει: "Πού θα επιρίψει ευθύνες ο διοικητής; Στον εργολάβο";

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως απολύονται σταδιακά 6.000 συμβασιούχοι καθαρίστριες, τραπεζοκπμες, φύλακες και επιστρέφουν οι εργολάβοι, με πολλαπλάσιο κόστος".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;