Οι Αμερικανοί θα μπορούσαν σύντομα να τρώνε κοτόπουλο "που καλλιεργείται στο εργαστήριο" σε πολυτελή εστιατόρια, αφού το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ενέκρινε την Τετάρτη προϊόντα που παράγονται από δύο εταιρείες.

Η Upside Foods και η Good Meat, με έδρα την Καλιφόρνια, θα είναι οι πρώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα πουλούν κρέας που καλλιεργείται σε εργαστήριο και όχι από σφαγμένα ζώα.

Το κρέας εξακολουθεί να είναι πραγματικό κρέας, προερχόμενο από ζωικά κύτταρα, γονιμοποιημένα ωάρια ή αποθηκευμένα κύτταρα.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ είχε ήδη καθορίσει ότι τα προϊόντα ήταν ασφαλή για κατανάλωση, ανέφερε το AP.

Η Σιγκαπούρη ήταν η πρώτη χώρα που άρχισε να επιτρέπει το καλλιεργούμενο κρέας, ανέφερε το AP.

Το κρέας καλλιεργείται σε χαλύβδινες δεξαμενές, βγαίνει σε μεγάλα φύλλα και στη συνέχεια κόβεται σε αναμενόμενα σχήματα.

Το κρέας παρασκευάζεται παίρνοντας τα κύτταρα του κοτόπουλου και συνδυάζοντάς τα με ζωμό αμινοξέων, λιπαρών οξέων, σακχάρων, αλάτων, βιταμινών και άλλων στοιχείων που χρειάζονται τα κύτταρα για να αναπτυχθούν. Τα κύτταρα αναπτύσσονται σε δεξαμενές και χρειάζονται περίπου τρεις εβδομάδες για να ωριμάσουν.

Περισσότερες από 150 εταιρείες από όλο τον κόσμο εργάζονται για τη δημιουργία κοτόπουλου, χοιρινού, βοείου και αρνιού από κύτταρα, ανέφερε το AP.

Ωστόσο, είναι απίθανο οι καταναλωτές να δουν σύντομα καλλιεργημένο κρέας στα κρεοπωλείο επειδή δεν μπορεί να παραχθεί ακόμη σε μεγάλη κλίμακα και είναι ακριβό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φοβίες: Πώς δεν θα ορίζουν τη ζωή μας
Ο Anthony Aouad στο τιμόνι της Sanofi Ελλάδας
Ποια κυρία αναλαμβάνει την Daiichi Sankyo Greece