Στη σύναψη  μιας σύμβασης ανεξάρτητων συμβουλευτικών υπηρεσιών από πιστοποιημένο-η Διεθνής Επιθεωρητή -τρια Διαπίστευσης Υπηρεσιών Υγείας προτίθεται να προχωρήσει ο «Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Ανώνυμη Εταιρεία» με τον διακριτικό τίτλο «Ο.ΔΙ.Π.Υ Α.Ε».

Το αντικείμενο της σύμβασης είναι : η ομαλή και αποτελεσματική συνέχιση της αρχικής αξιολόγησης των νοσοκομείων του ΕΣΥ και της αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης εφαρμογής διαδικασιών ποιότητας και ασφάλειας ασθενών. Προς αυτή την κατεύθυνση και με βάση τις προτεραιότητες και τις παρεμβάσεις προς άμεση υλοποίηση, θα δρομολογηθεί η γνωστοποίηση της μεθοδολογίας σε επίπεδο Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την επέκταση της εφαρμογής της σε όλα τα νοσοκομεία με τη συμμετοχή ομάδων εργασίας ανά ΥΠΕ. 
Επίσης, το έργο περιλαμβάνει την παρακολούθηση της εφαρμογής των πλάνων δράσης συμμόρφωσης των νοσοκομείων στις απαιτήσεις του εργαλείου αποτύπωσης και επαναληπτικές επισκέψεις σε νοσοκομεία για επαλήθευση καθώς και στην επέκταση της εφαρμογής του εργαλείου σε νέα νοσοκομεία. 

Αναλυτικότερα: 

Α. Η ενσωμάτωση υγειονομικών περιφερειών στις διαδικασίες συμμόρφωσης των υγειονομικών μονάδων στο πλαίσιο διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας ασθενών - παρακολούθηση υλοποίησης πλάνων δράσης και υλοποίησης των διορθωτικών παρεμβάσεων στα νοσοκομεία- πιλότους - συμμετοχή στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και αξιολόγησης εφαρμογής διαδικασιών ποιότητας σε νέα νοσοκομεία (mapping). 

  • Επεξεργασία πλάνων δράσεων νοσοκομείων και επαναληπτικές επισκέψεις για την παρακολούθηση υλοποίησης των παρεμβάσεων συμμόρφωσης (εκτιμώνται επαναληπτικές επισκέψεις σε 6 νοσοκομεία) και εκπόνηση αναφορών προς τη Διοίκηση του ΟΔΙΠΥ. 
  • Συμμετοχή στον συντονισμό και την υλοποίηση workshops επί των ευρημάτων της διαδικασίας αποτύπωσης και εκπαίδευση ομάδων εργασίας και στελεχών των υγειονομικών περιφερειών στα εργαλεία αξιολόγησης ποιότητας και στα πρότυπα ασφάλειας ασθενών για την εφαρμογή της διαδικασίας αποτύπωσης υφιστάμενης κατάστασης εφαρμογής διαδικασιών (σε 3 Υγειονομικές Περιφέρειες)
  • Διενέργεια διαδικασίας επιτόπιας αποτύπωσης υφιστάμενης κατάστασης εφαρμογής διαδικασιών ποιότητας και ασφάλειας ασθενών σε 5 νέα νοσοκομεία και εκπόνηση αναφορών προς τη Διοίκηση του ΟΔΙΠΥ.   

Χρόνος υλοποίησης: 8 μήνες   

Β. Εξειδίκευση και εφαρμογή πλαισίου επιλογής, εκπαίδευσης, έγκρισης και εργασίας επιθεωρητών - εμπειρογνωμόνων ΟΔΙΠΥ. 

  • Διαμόρφωση πλαισίου των επαγγελματικών κριτηρίων και δεξιοτήτων για τους συμμετέχοντες στις επιτόπιες επισκέψεις- mapping ως αξιολογητές ΟΔΙΠΥ και στο μέλλον ως επιθεωρητές (διαδικασία επιλογής & έγκρισης, προϋποθέσεις προεπιλογής, μεθοδολογία εκπόνησης αναφορών) 
  • Χρόνος υλοποίησης: 2 μήνες  

Γ. Εκπόνηση διαδικασίας ανάπτυξης προτύπων για τις υπηρεσίες υγείας- ανάπτυξη εργαλείου επικύρωσης αξιοπιστίας μέτρησης δεικτών 

  • Εκπόνηση (i) Διαδικασίας ανάπτυξης, έγκρισης και εφαρμογής προτύπων διαδικασιών και κατευθυντηρίων οδηγιών από τις υπηρεσίες του ΟΔΙΠΥ (ii) Εργαλείου διασφάλισης αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας των δεικτών μέτρησης ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας στα νοσοκομεία.  

Χρόνος υλοποίησης: 5 μήνες  

Προϋπολογισμός της Σύμβασης 
Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ορίζεται στις 24.000,00 ευρώ πλέον 24% ΦΠΑ. Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρονικά, έως την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απλές συμβουλές για διατροφή και καλή υγεία
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;