Τρία νήπια νοσηλεύονται διασωληνωμένα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τρία διαφορετικά περιστατικά που δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Την Πέμπτη, ένα αγόρι 4 ετών κατέρρευσε βγαίνοντας από τη θάλασσα σε παραλία της Χαλκιδικής, παρουσιάζοντας σπασμούς και εμετούς στην αγκαλιά της μητέρας του. Σύμφωνα με τους γιατρούς, πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για εισρόφηση και όχι πνιγμό.

Κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, κάτι που επιτεύχθηκε σε χρόνο ρεκόρ, με γέφυρα ζωής που στήθηκε με τη συνδρομή της αστυνομίας. Στη διαδρομή έγινε μεταβίβαση του αγοριού σε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και έτσι ο 4χρονος έφτασε διασωληνωμένος στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο, το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα που διαθέτει ΜΕΘ Παίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε την Πέμπτη, επίσης με τη συνοδεία της αστυνομίας, ένα νεογέννητο βρέφος μόλις τεσσάρων ωρών, που γεννήθηκε με καισαρική τομή στη Βέροια και αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

Διασωληνωμένο σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων και ένα αγοράκι 3,5 χρόνων από Νάουσα που αργά το βράδυ της Πέμπτης κόντεψε να πνιγεί από τροφή που στάθηκε στο λαιμό, κλείνοντας τον αεραγωγό.

Πηγές:
Ertnews

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στ. Στυλιανίδης : Άγχος και κατάθλιψη θα εμφανίσει το 5 – 10% των πυρόπληκτων
Χαμηλά επίπεδα μαγνησίου συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης Πάρκινσον, Alzheimer, καρκίνου και διαβήτη
Ευλογιά των Πιθήκων: Εγκριση χρήσης εμβολίου σε εφήβους υπέβαλε η Bavarian Nordic