Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (7/7/2023), στη διάρκεια του πρώτου φετινού εξαμήνου τα αιτήματα που υπέβαλαν φορείς (Δημόσιοι και Ιδιωτικοί) στον Οργανισμό για την επικύρωση της διεξαγωγής επιστημονικών εκδηλώσεων για την υγεία στην Ελλάδα ανήλθαν στο απίστευτο αλλά αληθινό αριθμό των  1181.

Από αυτά τα αιτήματα, με βάση πάντα τα στοιχεία του Οργανισμού και μετά από δική μας επεξεργασία επικυρώθηκαν οι 1.171 εκδηλώσεις, ενώ άλλες 10 είναι σε εκκρεμότητα. Παρατηρώντας τα στοιχεία η πλειονότητα των εκδηλώσεων αυτών διενεργήθηκε το πρώτο εξάμηνο, ενώ κάποιες από αυτές έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους με τις ημερομηνίες να ξεκινούν από τον Ιούλιο μέχρι και να φτάνουν μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα πάνω από 300 εκδηλώσεις με βάση τον αναρτημένο πίνακα του ΕΟΦ στην ιστοσελίδα του, πρόκειται να πραγματοποιηθούν το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα.

Σημαντικά υψηλός δε είναι ο προϋπολογισμός που κατέθεσαν οι φορείς για τη διενέργεια αυτών των επιστημονικών εκδηλώσεων, ο οποίος ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ (πιο συγκεκριμένα 17.811.929  ευρώ), ενώ τα πρωτεία της επένδυσης σε επιστημονικές εκδηλώσεις, όσον αφορά το φάρμακο φαίνεται να κατέχει ελληνικός όμιλος.  Τα ποσά του προϋπολογισμού ανά εκδήλωση κυμαίνονται από μικρά ποσά και ξεπερνούν και τα 190.000 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι στους φορείς που υπέβαλαν αιτήματα για την πραγματοποίηση επιστημονικών εκδηλώσεων εκτός από τις φαρμακοβιομηχανίες που διέθεσαν τα μεγαλύτερα ποσά, συμμετείχαν εταιρείες καλλυντικών, καταναλωτικών ειδών για την υγεία, ειδικής διατροφής, εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων,. Πανεπιστήμια, Επιστημονικές εταιρείες, αλλά και δημόσιες υγειονομικές δομές.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση
Γιατί η παράλειψη του πρωινού είναι ανθυγιεινή επιλογή
Πανώλη σε αιγοπρόβατα: Ο ιός δεν επηρεάζει τον άνθρωπο