Τις επόμενες εβδομάδες, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βρίσκεται σε διαδικασίες εξέλιξης με τις κατασκευάστριες εταιρείες.

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων, χθες ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ, με θέμα: "Αναβίωση του διαγωνισμού από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής".

Σημειώνεται πως τον περασμένο Φεβρουάριο το Ίδρυμα είχε κηρύξει άκαρπο τον διαγωνισμό για ανέγερση τριών νέων νοσοκομείων, μεταξύ των οποίων και της Κομοτηνής, καθώς οι προσφορές ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς.


 
Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, το Ίδρυμα έχει επαναβεβαιώσει την ισχυρή του πρόθεση να καταβάλει κάθε προσπάθεια να συνεχίσει και δεν ακυρώνει τη δωρεά.

"Βρίσκεται σε διαδικασίες εξέλιξης το ίδρυμα, μαζί με τις κατασκευάστριες εταιρείες. Δεν μπορώ, επειδή δεν είμαστε εμείς, να προβώ σε κάποια ανακοίνωση. Θα μεταφέρω αυτό που άκουσα εγώ, από τον πρόεδρο του ιδρύματος, τον κύριο Δρακόπουλο, στο Nostos festival ότι τις επόμενες εβδομάδες, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το ίδρυμα", είπε ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η κυβέρνηση έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις να φτιάξει δρόμους γύρω από το νοσοκομείο και ο ίδιος προσωπικά έχει ανέβει πολλές φορές στην Κομοτηνή για το συγκεκριμένο θέμα:

"Εμείς προχωράμε κανονικά όλες μας τις δεσμεύσεις. Γνωρίζετε και τα κατασκευαστικά έργα γύρω από το νοσοκομείο και ό,τι υποχρεώσεις έχουμε εμείς ως Υγείας, προχωράμε. Αναγνωρίζουμε φυσικά το εμπόδιο που υπάρχει μπροστά μας, αλλά είμαστε σίγουροι για την ολοκλήρωση του έργου. Όσον αφορά τη δέσμευση της κυβέρνησης, θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί. Kαι η δέσμευση μας είναι φυσικά στην ολοκλήρωση του νοσοκομείου Κομοτηνής", σημείωσε.

Όπως είπε, έχει επικοινωνία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα. "Γίνονται όλες οι ενέργειες και το νοσοκομείο θα κατασκευαστεί κανονικά. Άρα, ας αφήσουμε λίγο τον χρόνο και θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το ίδρυμα, τις επόμενες μέρες - εβδομάδες. Θα το δούμε. Εντός του καλοκαιριού, πιστεύω εγω με βάση και σε όσα δημόσια έχουν τοποθετηθεί", επισήμανε.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CrossFit: Όσα θέλετε να ξέρετε
Από τη διάγνωση στην ανάγνωση του μυαλού;
Επιστολή ΙΣΑ στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το clawback του 2023