Επεισόδιο μεταξύ διοίκησης και γιατρού στο νοσοκομείο Λαμίας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, ο διοικητής επέβαλε στέρηση μισθού από ορθοπαιδικό, επειδή δεν αρκέστηκε σε προφορική εντολή διακομιδής βαρέως πάσχοντος, αλλά ζήτησε γραπτή εντολή "εντέλλεσθε", προκειμένου να αναλάβει η διοίκηση την ευθύνη για την έκθεση του ασθενούς σε κίνδυνο.

Όπως αναφέρει το προεδρείο της Ομοσπονδίας, ο γιατρός έλαβε sms από το κινητό του διοικητή για τη διακομιδή. Η ΟΕΝΓΕ χαρακτηρίζει την εντολή παράνομη, καθώς αναθεωρήθηκε ο νόμος που έδινε αυτή τη δυνατότητα στις διοικήσεις.

Τελικά, διενεργήθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και επιβλήθηκε ποινή στέρησης μισθού 9 ημέρων στον γιατρό.

"Η απόφαση αυτή δεν είναι μόνο τιμωρία προς το συνάδελφο, αλλά και προσπάθεια τρομοκράτησης και 'παραδειγματισμού' προς τους υπόλοιπους συναδέλφους", τονίζει το προεδρείο της Ομοσπονδίας, αναφέροντας τα εξής:

"Οι νοσοκομειακοί γιατροί δε θα δεχτούμε να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι και να επωμιστούμε τις ευθύνες της πολιτείας, που διαχρονικά υποχρηματοδοτώντας και υποστελεχώνοντας τα νοσοκομεία, έχει δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς".

Η ΟΕΝΓΕ ζητεί να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για στέρηση μισθού του γιατρού, σημειώνοντας πως θα προβεί σε όλα τα ένδικα μέσα και θα εξαντλήσει κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών