Δυσκολίες υπάρχουν στο θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων για 2.000 επικουρικούς εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε το σημαντικό έργο που επιτελούν και ζήτησε λίγες μέρες προθεσμία για να απαντήσει.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης και η γενική γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατηνάκη, στην οποία τέθηκαν τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ομοσπονδία, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δοθεί παράταση στις συμβάσεις των 2.000 εργαζόμενων, μακροχρόνια ανέργων του προγράμματος 55 - 67, που εργάζονται στα νοσοκομεία. 

Σχετικά με τα μισθολογικά ζητήματα και την ανανέωση των συμβάσεων των 4.000 εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ από το 2016, η ΠΟΕΔΗΝ εξήγησε ότι υπάρχει η νομική δυνατότητα και το κονδύλι που απαιτείται προκειμένου να εφαρμοσθεί το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων στο σύνολο του (και στα επιδόματα).

Ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν δυσκολίες, παρ’ ότι είναι δίκαιο το αίτημα. Θα το εξετάσει με τις Υπηρεσίες του υπουργείου και σε λίγες ημέρες θα απαντήσει. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι τον Φεβρουάριο θα υπάρξει νέα ανανέωση των συμβάσεων.

Για την Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, είπε ότι είναι δίκαιο το αίτημα και η εισήγησή του θα είναι θετική. Σύντομα - είπε - θα υπάρξει σχετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση.

Για τους εργολαβικούς εργαζόμενους που δεν τηρείται η Εργατική Νομοθεσία, είπε ότι πρέπει να καλείται η Επιθεώρηση Εργασίας όταν και όπου δεν τηρείται η Εργατική Νομοθεσία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επιστολή ΙΣΑ στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το clawback του 2023
Ψυχοκοινωνική Προσέγγιση στον Καρκίνο του Πνεύμονα - Προοπτικές και Συμπεράσματα της FairLife L.C.C.
5 λόγοι για να μη σταματήσουμε να περπατάμε