Αντίθετοι με τη λειτουργία μαγνητικής κάρτας εισόδου, είναι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"

Το Σωματείο οργάνωσε σήμερα προειδοποιητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου, καταγγέλλοντας "κρούσματα αυθαιρεσίας, αυταρχισμού, τρομοκρατίας, κατασυκοφάντησης των εργαζομένων και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης από την πλευρά της Διοίκησης".

Όπως αναφέρει το προεδρείο, η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την "εν μία νυκτί" αποφασισθείσα "ενέργεια της Διοίκησης, να τοποθετήσει μηχανήματα ελέγχου του ωραρίου στις εισόδους του νοσοκομείου, συνεχίζοντας την επιχείρηση συκοφάντησης ότι, οι χθεσινοί 'ήρωες υγειονομικοί' έγιναν ξαφνικά…'κοπανατζήδες'".

Στην κινητοποίηση, παρότι ήταν προειδοποιητική κι εν μέσω περιόδου αδειών, στην οποία το νοσοκομείο δουλεύει στα όριά του, υπήρξε μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, που - όπως σημειώνεται - "καταδεικνύει την αγανάκτησή τους για τις ενέργειες της Διοίκησης".

Μετά τις ομιλίες, οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε συμβολική κάλυψη των μηχανημάτων με σακούλες σκουπιδιών, απαιτώντας να αποσυρθούν άμεσα και να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειες της Διοίκησης κατά των εργαζομένων, αλλιώς οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και θα ενταθούν.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επιστολή ΙΣΑ στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το clawback του 2023
Ψυχοκοινωνική Προσέγγιση στον Καρκίνο του Πνεύμονα - Προοπτικές και Συμπεράσματα της FairLife L.C.C.
5 λόγοι για να μη σταματήσουμε να περπατάμε