Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια επίθεσης σε γιατρούς και προσωπικό νοσοκομείων. Τα περισσότερα συμβάντα καταγράφονται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, όπου η αναμονή είναι μεγάλη και ο εκνευρισμός σπάει ρεκόρ.

Όπως καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τις τελευταίες μέρες υπήρξαν αναίτιες επιθέσεις ασθενών, συγγενών και επισκεπτών σε υγειονομικούς των νοσοκομείων Ναυπλίου, Μεσολογγίου, Κορίνθου και Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, "σπάνε ό,τι βρουν μπροστά τους, προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Δέρνουν το προσωπικό με μανία, χωρίς να νοιάζονται για τη σωματική μας ακεραιότητα".

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει χαρακτηριστικά πως στο νοσοκομείο Κορίνθου ασθενής αποπειράθηκε προχθές να βάλει φωτιά σε βαρέλι με βενζίνη! "Ευτυχώς, επενέβησαν άλλοι ασθενείς και συνοδοί και αποφύγαμε τα χειρότερα, καθώς δίπλα υπήρχαν φιάλες οξυγόνου"...

Ο ασθενής συνελήφθη και - φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως ο επιτέθηκε επειδή υπήρξε καθυστέρηση στην εξέταση.

Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου στις 4 ξημερώματα, προσήλθε ασθενής από παράσυρση αυτοκινήτου.

"Την ώρα που το'υ προσφέρονταν οι πρώτες βοήθειες, σηκώθηκε και έκανε γυαλιά καρφιά τον εξοπλισμό των επειγόντων και έδειρε το προσωπικό", τονίζει ο κ. Γιαννάκος, να σημειώσει:

"Πού θα πάει όλο αυτό; Είναι βέβαιο ότι εαν δεν ληφθούν μέτρα θα θρηνήσουμε συναδέλφους. Στα τυπικά μας προσόντα πρόσληψης δεν συμπεριλαμβάνεται η γνώση πολεμικών τεχνών".

Όπως αναφέρει, χρειάζεται καλύτερη φύλαξη των υγειονομικών μονάδων, με περισσότερο προσωπικό, συχνές περιπολίες της αστυνομίας γύρω από τα νοσοκομεία και υποβολή μηνύσεων από τις διοικήσεις των υγειονομικών μονάδων στους νταήδες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει πως συλαμβάνονται από την αστυνομία και - επειδή δεν υποβάλει κανείς μήνυση - πάνε σπίτι τους...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών