Μέχρι το τέλος του έτους, ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2024, αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης - δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σύμφωνα με την εκτίμηση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων συσκέψεων που είχε την Τετάρτη με εκπροσώπους φορέων της πόλης.

«Το έργο πια έχει συμβασιοποιηθεί, η ελληνική πολιτεία έχει ολοκληρώσει όλα όσα θα έπρεπε να έχει κάνει σχετικά με ζητήματα όπως χρήσεις γης και περιβάλλοντα χώρου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε την κατασκευή του νοσοκομείου ως ένα έργο - σταθμό για την πόλη, που μαζί με τις αναβαθμίσεις των υφιστάμενων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και την κατασκευή του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου το οποίο θα κατασκευαστεί στο στρατόπεδο Καρατάσου, θα αλλάξουν άρδην, όπως είπε, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην πόλη.

Υπενθυμίζεται πως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επανεκκίνησε πρόσφατα τις διαδικασίες για την κατασκευή του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και των νέων νοσοκομείων Κομοτηνής και Σπάρτης, οι οποίες είχαν ανασταλεί τον περασμένο Φεβρουάριο, λόγω των υπέρογκων οικονομικών προσφορών.

Νωρίτερα, στην διάρκεια των διαδοχικών επαφών του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου στο πρώην Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, είχε προαναγγείλει με τη σειρά του "μπουλντόζες" εντός των επόμενων ημερών για την κατασκευή του Παιδιατρικού, ενώ σε ό,τι αφορά το Ογκολογικό διευκρίνισε πως το έργο βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. "Θα πρέπει να γίνουν τα πρώτα master plans, να γίνει μια οριοθέτηση του χώρου. Χθες το συζητούσαμε με τον κ. Χρυσοχοϊδη, πιστεύω ότι σε μερικούς μήνες θα μπορούμε να κάνουμε πιο συγκεκριμένες εξαγγελίες", είπε, ενώ αναφέρθηκε, επίσης, στις μεγάλες δυνατότητες κτιριακών παρεμβάσεων στα νοσοκομεία με την αξιοποίηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

Η υγεία βρέθηκε σε πρώτο πλάνο από την έναρξη των διαδοχικών επαφών που είχε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη σύσκεψη, με τους βουλευτές της Α και Β Θεσσαλονίκης, στην οποία κυριάρχησαν τα θέματα των υποδομών όπως το μετρό και το flyover, οι βουλευτές έθεσαν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη ενίσχυσης των νοσοκομείων της πόλης με έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και την προώθηση υλοποίησης του Παιδιατρικού και του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σεμαγλουτίδη και προβλήματα όρασης [μελέτη]
Η ΕΕ εγκρίνει το dupilumab της Sanofi για τους "πνεύμονες του καπνιστή"
Προειδοποίηση ΕΟΦ για προϊόντα διατροφής με δραστική ουσία - Διακινούνται μέσω Διαδικτύου