Μετά τη λοίμωξη από κορωνοϊό της συζύγου του Τζιλ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έβγαλε και πάλι τη μάσκα του δημοσίως. Έτσι, χθες ο Μπάιντεν κουνούσε στον αέρα μια μαύρη μάσκα αντί να τη φοράει πάνω από το στόμα και τη μύτη του, καθώς εμφανίστηκε για μια ομιλία ενώπιον μικρού ακροατηρίου.

"Έκανα πάλι τεστ σήμερα, είμαι "καθαρός"", είπε ο  αμερικανός πρόεδρος, παραπονούμενος ότι του δόθηκε εντολή να φοράει τη μάσκα για άλλες δέκα ημέρες.

"Μην τους πείτε ότι δεν την φορούσα (τη μάσκα) όταν ήρθα, εντάξει;", αστειεύτηκε ο 80χρονος.

Λίγο νωρίτερα, οι βοηθοί του είχαν δηλώσει ότι δεν θα συμμορφωθεί με τους κανόνες για τον κορωνοϊό των υγειονομικών αρχών -που επικρίθηκαν έντονα από τους Ρεπουμπλικάνους- και θα φορέσει στοματικό κάλυμμα.

Ήδη την Τρίτη, ο Μπάιντεν είχε προκαλέσει αναστάτωση και αμηχανία όταν δεν φόρεσε μάσκα σε τελετή απονομής βραβείων παρά το θετικό τεστ κορωνοϊού της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ.

Η Τζιλ Μπάιντεν είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Το τεστ κορονοϊού στον Αμερικανό πρόεδρο το βράδυ της Δευτέρας ήταν αρνητικό και θα συνεχίσει να υποβάλλεται σε εξετάσεις, ανέφερε.

Η 72χρονη σύζυγος του προέδρου υπέφερε μόνο από "ήπια συμπτώματα", σύμφωνα με το γραφείο της. Θα παραμείνει στο σπίτι της στο Ρεχόμποθ Μπιτς της πολιτείας Ντέλαγουερ. Η Τζιλ Μπάιντεν είχε ήδη προσβληθεί από το Covid-19 πριν από έναν χρόνο. Ο Τζο Μπάιντεν είχε επίσης διαγνωστεί με τον ιό το 2022.

Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των λοιμώξεων από κορωνοϊό και των εισαγωγών σε νοσοκομεία έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πλατανησιώτης: «Χωρίς όφελος για τον ασθενή το ιδιωτικό έργο σε γιατρούς του ΕΣΥ»
Long CoViD: Βρέθηκαν ιικά αντιγόνα σε βιοψία του εντέρου πάνω από 2 χρόνια μετά
Σεμαγλουτίδη και προβλήματα όρασης [μελέτη]