Οι ασθενείς συχνά επιστρέφουν φάρμακα, σύριγγες ή συσκευασίες blister στα φαρμακεία. Εδώ και μερικά χρόνια, ένας γιατρός και ένας σχεδιαστής μετατρέπουν τα φαρμακευτικά απόβλητα σε τέχνη. Με τα έργα τους θέλουν, μεταξύ άλλων, να επιστήσουν την προσοχή στο πολύτιμο αγαθό του φαρμακείου.

Το έργο "Medical-Mystery-Park" έχει σκοπό να παρουσιάσει την ποικιλομορφία των χαπιών και να τονίσει πόσο απρόσεκτα η κοινωνία μας προσπερνά και παρακάμπτει αυτή την ομορφιά.

Ο συνταξιούχος καρδιολόγος, Dr. Dorian Recker από το Krefeld, αφιερώνεται τώρα σε μια εντελώς νέα καριέρα - ως καλλιτέχνης. Μαζί με τον πρώην ασθενή και νυν φίλο του, τον γραφίστα και φωτογράφο Andreas Willems, ξεκίνησε το καλλιτεχνικό έργο "DRAW" λίγο πριν από την πανδημία του CoViD - 19. Έκτοτε, το ένα έργο μετά το άλλο δημιουργείται.

Χειρουργικές μάσκες, κουτιά φαρμάκων, συσκευασίες blister, σύριγγες, δισκία - τα πάντα μετατρέπονται σε τέχνη.

Μερικά αξεσουάρ από το κατάστημα DIY, όπως πείροι ή καρφιά, κάνουν τα έργα τέλεια. Οι συσκευασίες blister, για παράδειγμα, αντιπροσωπεύουν την ανωνυμία και τη στειρότητα, την ψυχρότητα και την απομόνωση του κόσμου μας, λέει ο Recker σε συνέντευξή του στην γερμανικό έντυπο για τους φαρμακοποιούς ν φαρμακείων "Pharmazeutische Zeitung".

Ο γιατρός πήρε την ιδέα επειδή η σύζυγός του είναι φαρμακοποιός και καθημερινά λαμβάνει σακούλες με φαρμακευτικά απόβλητα. Δυστυχώς, οι ασθενείς συχνά δεν γνωρίζουν την πραγματική αξία των φαρμάκων, επειδή απλώς παραδίδουν μια συνταγή ή πληρώνουν μια εφάπαξ συμμετοχή, αναφέρει ο Recker.

 

Πηγές:
Pharmazeutische Zeitung

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Προστασία των ασθενών με ρευματικές παθήσεις κατά τη διάρκεια του καύσωνα
Η Tikun Olam Ελλάδος μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα
Το πένθος πράγματι μάς γερνά [μελέτη]