Σε μία σοβαρή καταγγελία προέβη σήμερα το Σωματείο εργαζομένων στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Όπως αναφέρει το προεδρείο του, ο ΕΟΔΥ αποφάσισε σήμερα να ζητήσει από πλημμυροπαθείς εργαζόμενους,χωρίς εύκολη δυνατότητα μετακίνησης, που έχουν οικογένειες με μικρά παιδιά, να πάνε να εργαστούν από αύριο στη δομή Θερμοπυλών, δυόμισι σχεδόν ώρες μακρυά!

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Η ίδια η κυβέρνηση που πριν λίγους μήνες έκλεισε τις δομές Βόλου και Θερμοπυλών, τις ξανανοίγει σήμερα, μετατρέποντας σε μπαλάκι τους ένοικους της δομής Κουτσόχερου (πάνω από τους μισούς ήταν ένοικοι προηγουμένως των δομών Βόλου και Θερμοπυλών) για να παρουσιάσει 'έργο' στην τραγική καταστροφή του θεσσαλικού κάμπου!

Όταν έκλεισαν οι δομές Βόλου και Θερμοπυλών είχαν την ελάχιστη ευσυνειδησία από τον ΕΟΔΥ να ρωτήσουν τους εργαζόμενους που θέλουν να μετακινηθούν προς εργασία εντός της 5ης ΥΠΕ βάση της σύμβασής τους. Εδώ, σε εργαζόμενους που μένουν στις περιοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της τραγικής καταστροφής, δεν τους δίνουν καμία εναλλακτική και ουσιαστικά κινούνται σαν να τους εξωθούν σε παραίτηση αυξάνοντας κι άλλο την τραγωδία που ζουν!

Δεν είναι λοιπόν άξιο απορίας πως από 1.500+ εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, απομείναμε λιγότεροι από 450"!

Το προεδρείο του Σωματείου ζητεί από τη διοίκηση του Οργανισμού να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών