Βγείτε για περπάτημα

Μόλις 40 λεπτά για τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και το σωματικό βάρος. Ακόμη και 10 λεπτά τη φορά είναι ωφέλιμα για την καρδιά σας. Αν έχετε σκύλο, εκμεταλλευτείτε την ώρα της βόλτας, ή συναντήστε έναν φίλο για περπάτημα.

Κάντε παρέα με έναν φίλο σας

Οι φίλοι μπορούν κυριολεκτικά να κάνουν καλό στην καρδιά μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας σε βαθμό συγκρίσιμο με εκείνον της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της παχυσαρκίας.

Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Τα θρεπτικά συστατικά και οι φυτικές ίνες τους τα καθιστούν υγιεινά για την καρδιά. Αλλά έχουν επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων σας από βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακές παθήσεις.

Αγαπήστε τους ξηρούς καρπούς

Οι φυτικές ίνες, τα ακόρεστα λίπη και τα ω-3 λιπαρά στους ξηρούς καρπούς μπορεί να βοηθήσουν το σώμα σας να μειώσει τη φλεγμονή, την "κακή" χοληστερόλη LDL και τη συσσώρευση πλάκας στα αιμοφόρα αγγεία. Όλα αυτά συνδέονται με καρδιακές παθήσεις.

Δοκιμάστε περισσότερο σολομό

Δύο μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα όπως ο σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες ή ο τόνος μπορεί να βοηθήσουν την υγεία της καρδιάς σας. Αυτό οφείλεται στα ω-3 λιπαρά, αλλά και σε πολύτιμα μέταλλα και την πρωτεΐνη που βρίσκουμε στα ψάρια.

Κάντε γυμναστική

Γυμναστήριο, κολύμβηση, γιόγκα... Ό,τι και να προτιμάτε, το σημαντικό είναι να ασκείτε τακτικά το σώμα σας για να λάβετε όλα τα υπέροχα οφέλη όπως η ενδυνάμωση των μυών σας αλλά και η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Επιλέξτε μια μορφή γυμναστικής που απολαμβάνετε, ώστε να είναι πιο πιθανό να συνεχίσετε να την κάνετε τακτικά.

Κοιμηθείτε τουλάχιστον 7 ώρες τη νύχτα

Το σώμα σας χρειάζεται αρκετό και ποιοτικό ύπνο, κατά τον οποίο οι καρδιακοι ρυθμοί πέφτουν - η ξεκούραση συμβαίνει μέσα και έξω. Αν κοιμάστε λιγότερο από 7 ώρες, το σώμα σας μπορεί να αρχίσει να παράγει χημικές ουσίες που αυξάνουν την φλεγμονή και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία της καρδιάς.

Κόψτε το κάπνισμα

Το κάπνισμα αυξάνει την αρτηριακή πίεση, δυσκολεύει την άσκηση και κάνει το αίμα σας πιο εύκολο να πήξει, κάτι που μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό. Οι πιθανότητες για καρδιακή προσβολή μειώνονται δραματικά με το που κόψετε το κάπνισμα, και η υγεία της καρδιάς σας θα αρχίσει να επανέρχεται αρκετά σύντομα.

Κάντε περισσότερο σεξ

Έχετε λιγότερες πιθανότητες για καρδιακή νόσο αν κάνετε σεξ μερικές φορές την εβδομάδα, σε σύγκριση με μία φορά το μήνα. Οι επιστήμονες δεν ξέρουν ακριβώς γιατί, αλλά - αλήθεια - δεν έχετε απολύτως τίποτα να χάσετε.

Διατηρήστε το βάρος σας σε υγιή επίπεδα

Τα περιττά κιλά αυξάνουν τις πιθανότητες για υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη, που συνδέονται όλα με καρδιακές παθήσεις. Μην βασίζεστε σε ακραίες, περιοριστικές δίαιτες ή συμπληρώματα για να αδυνατίσετε. Η άσκηση και η σωστή ποσότητα υγιεινών τροφών είναι οι καλύτεροι τρόποι για να διατηρήσετε το βάρος σας στα ιδανικά για εσάς επίπεδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φαντασμαγορική, πλωτή τελετή έναρξης
Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων: Γιατί παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Χειρουργείου
Ολυμπιακοί αγώνες: Πότε έρχεται η κορύφωση των επιδόσεων αθλητών στίβου